Thursday , March 28 2024

Luiz Felipe Scolari, selectionerul Braziliei, ANCHETAT pentru FRAUDĂ FISCALĂ. A ascuns 7 MILIOANE DE EURO

Luiz Felipe Scolari takes training in London

O anchetă pentru fraudă fiscală a fost deschisă în Portugalia împotriva selecţionerului echipei de fotbal a Braziliei, Luiz Felipe Scolari, a anunţat agenţia de presă Lusa, care citează surse apropiate procurorului general al Republicii.

Sursele citate au confirmat existenţa unei anchete conduse de Departamentul central de cercetare şi Acţiune penală (DCIAP) împotriva lui Luis Felipe Scolari pentru fapte datând din perioada 2003-2008, când “Felipao” era antrenorul naţionalei Portugaliei.

Aceleaşi surse au confirmat informaţiile publicate în jurnalul brazilian Folha de Sao Paulo, care indică faptul că justiţia portugheză îi reproşează lui Luiz Felipe Scolari că nu ar fi declarat câştiguri în valoare de 7 milioane de euro.

Scolari a dezminţit că ar fi încălcat în vreun fel legea.

“Mi-am declarat corect toate veniturile, în toate ţările în care am lucrat. Dacă totuşi ceva nu este în regulă, atunci nu este din vina mea. Justiţia să ancheteze toate faptele”, a spus selecţionerul echipei “auriverde”.

O primă informaţie legată de o posibilă fraudă fiscală în care ar fi implicat Scolari a fost publicată de jurnalul olandez Het Financieele Dagblad, care a avut acces la un dosar judiciar din Statele Unite, ţară unde ar fi fost transferaţi banii. Conform publicaţiei, actualul selecţioner al Braziliei ar constitui obiectul unei anchete pentru evaziune fiscală şi spălare de bani prin intermediul unor societăţi cu sediul în Bahamas şi în alte ţări, între care Olanda.

Scolari, selecţioner al echipei Braziliei, campioană mondială în 2002, a antrenat naţionala Portugaliei în perioada 2003-2008. El a preluat din nou cârma reprezentativei Braziliei, una din marile favorite ale Cupei Mondiale pe care “Ţara Cafelei” o va organiza începând din 12 iunie.

 

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …