Friday , March 29 2024

Lucian Bute va promova turismul romanesc

foto: gsp.ro

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că pugilistul Lucian Bute va purta frunza brandului turistic românesc, prin campaniile pe care ministerul le va desfăşura alături de acesta.

Udrea crede că prin campaniile pe care ministerul le va desfăşura alături de Bute, turismul românesc va fi făcut atractiv pentru pieţele din America de Nord, unde sportivul este cel mai cunoscut.

“Lucian Bute va purta frunza”, a mai spus Udrea.

Pentru crearea şi promovarea brandului turistic, Uniunea Europeană a alocat României 75 milioane euro până în 2013. Din aceştia, pentru crearea brandului s-a cheltuit mai puţin de 900.000 euro, restul banilor urmând să fie alocaţi promovării acestuia.

Udrea a evitat să anunţe cu cât va fi remunerat Lucian Bute pentru campania de promovare.

“Deocamdată nu avem o evaluare, nu avem detalii tehnice. Acest parteneriat presupune foarte multe acţiuni, inclusiv spoturi financiare. E un parteneriat care presupune şi costuri, dar n-am discutat încă despre acestea cu Lucian Bute”, a adăugat ea.

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, pentru a şasea oară, după ce l-a învins pe Jesse Brinkley, prin KO, în repriza a noua, într-un meci disputat pe 16 octombrie, la Centre Bell din Montreal.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …