Friday , April 19 2024

Lucian Bute trebuie sa dea jos doua kilograme pana la cantarul oficial

Lucian Bute mai trebuie să slăbească 2 kg până la ora 16:45, când are loc cântarul oficial de dinaintea meciului cu Carl Froch, în care îşi va pune în joc, pentru a zecea oară, titlul mondial al categoriri supermijlocie, versiunea IBF. Bute trebuie să ajungă la 76,2 kg.

Lucian Bute nu a avut probleme cu cântarul oficial în carieră, iar staff-ul său susţine că lucrurile vor fi în regulă şi acum. Joi dimineaţă, Bute avea cu 3 kg în plus, iar programul stabilit de nutriţionist îi va permite să intre în categorie până după-amiază, la ora 16:45, când are loc cântarul oficial.

Este cunoscut faptul că, pentru un boxer, aceste zile sunt mai grele decât orice programe de antrenament. Nu bea apă şi nu mănâncă exact când are nevoie mai mare de forţă. Cu o zi înaintea confruntării, Lucian Bute posteşte şi este obligat să se deshidrateze, scrie gsp.ro. După testul cântarului, poate să mănânce pentru a-şi recâştiga forţele pierdute.

Dacă nu îşi face categoria, Lucian Bute poate boxa mâine seară, dar pierde jumătate din bursă, bani care vor merge la Carl Froch.

Lucian Bute îşi pune în joc pentru a zecea oară centura mondială, în faţa englezului Carl Froch. Meciul va avea loc la Capital FM Arena din Nottingham pe 26 mai, într-o gală care va începe la ora 21:30. Lupta va fi transmisă în direct şi în exclusivitate în România de postul The Money Channel.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …