Friday , March 29 2024

Lucian Bute l-a făcut KO pe Mendy în runda a 4-a

Lucian Bute şi-a apărat pentru a opta oară centura de campion mondial la categoria supermijlocie, după ce l-a făcut KO pe Jean Paul Mendy în repriza a patra. Atmosfera a fost incendiară, ca la un meci de fotbal al Generaţiei de aur, iar Bute a plâns ca un copil la finalul meciului. După meci, Bute a fost în Piaţa Universităţii.

Lucian Bute şi-a păstrat titlul de campion mondial al categoriei supermijlocie. Pugilistul nostru şi-a apărat pentru a opta oară centura IBF, într-un meci căruia i-a pus capăt după mai puţin de patru reprize. Într-o atmosferă electrizantă creată de cei aproape zece mii de spectatori prezenţi la Romexpo, Lucian Bute l-a pus la podea pe Jean Paul Mendy cu un croşeu de stânga, când mai erau 11 secunde din repriza a patra.

Încă din repriza a treia Lucian a dat semne că i-a descoperit punctele nevralgice lui Mendy, însă francezul a rezistat atunci eroic unui upercut la bărbie, care l-a destabilizat, şi unui upercut la ficat, arma caracteristică boxerului nostru. Momentul knock-out-ului a fost savurat din plin. Bute a izbucnit în lacrimi şi s-a urcat pe corzile ringului, iar publicul l-a ovaţionat în picioare. Campion mondial din 2007, Bute şi-a apărat pentru prima oară centura în România. El are 29 de victorii la profesionism, din tot atâtea meciuri, 24 dintre ele obţinute prin knock-out.

“Mi s-a făcut pielea de găină cînd a intonat Andra imnul României. Am fost foarte emoţionat. Visul meu s-a începlinit, urmează unificarea centurilor, o voi face anul viitor. Voi aduce două centuri în România, vă promit!

Nu am forţat, lovitura a venit parcă de nicăieri. Cînd am văzut cum a căzut, am fost convins că Mendy nu se va mai ridica. Am vorbit cu francezul după meci, suntem amici în afara ringului. Decît să plîngă mama, mai bine să plîngă mama lui!”, a spus Lucian Bute imediat după meci.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …