Tuesday , April 16 2024

Lucian Bute, declaraţie surpriza despre revansa cu Carl Froch

bute

Lucian Bute a facut o declaratie surpinzatoare in Canada, din care reiese ca ar putea renunta la meciul revansa cu britanicul Carl Froch, in fata caruia a pierdut, in mai 2012, titlul mondial al categoriei supermijlocie, versiunea IBF.

Lucian Bute este in plina pregatire pentru lupta cu Jean Pascal, programata pe 25 mai, si pare sa fi uitat de Carl Froch.

“Nu stiu ce se va intampla pe viitor, nu stiu ce va fi cu revansa impotriva lui Carl Froch, dar in acest moment pot spune ca sunt pregatit pentru meciul cu Jean Pascal”, a declarat Lucian Bute, citat de ziare.com.

Desi exista o clauza in contract potrivit careia Froch este obligat sa ii acorde revansa lui Bute, romanul ar putea renunta de bunavoie la acest meci. Motivul este legat de faptul ca Bute se gandeste tot mai serios sa faca trecerea catre categoria semigrea, mai ales daca se va impune in fata lui Pascal. La aceasta categorie ar avea adversari abordabili si ar avea, de asemenea, sansa de a se bate bate pentru un titlu mondial chiar din toamna. In plus, ii e tot mai greu sa slabeasca pentru a intra in limitele de la supermijlocie, astfel ca nu ar fi exclusa trecerea definitiva la semigrea.

La categoria semigrea, Lucian Bute detine deja centura NABF si, daca se va impune in fata lui Jean Pascal, va castiga unul dintre cele mai exclusiviste titluri din box, WBC Diamond.

Vezi si

Cristiano Bergodi, dat afară de la Rapid. Ce variante de antrenor are echipa

Conducerea Rapidului a anunțat oficial în cursul zilei de marți despărțirea de antrenorul Cristiano Bergodi …