Sunday , February 5 2023

Lucian Bute a fost făcut KO de Eleider Alvarez, la primul meci dupa scandalul de dopaj

Lucian Bute a fost învins de columbianul Eleider Alvarez, prin KO tehnic în repriza a cincea, într-un meci care a avut loc, sâmbătă dimineaţă, la Quebec.

bute

Eleider Alvarez are 32 de ani şi este neînvins în 22 de partide la profesionişti, din care zece câştigate prin KO.

El va lupta cu Adonis Stevenson, posibil pentru titlul WBC la categoria semigrea, la 22 sau 24 aprilie.

Lucian Bute, care are acum un bilanţ de 32 de victorii, trei înfrângeri şi o remiză la profesionişti, a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din 30 aprilie 2016, desfăşurat la Washington şi încheiat la egalitate, confruntare în urma căreia suedezul şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC.

Bute a afirmat în repetate rânduri, după ce a fost depistat pozitiv, că nu a luat cu bună ştiinţă un produs interzis în sport şi că va acţiona în instanţă laboratorul care a preparat suplimentul care conţinea substanţa respectivă.

La 25 noiembrie, Comisia de box şi wrestling din Washington DC a anunţat că a acceptat explicaţiile lui Lucian Bute, conform cărora substanţa cu care a fost depistat pozitiv a provenit dintr-un supliment contaminat, astfel că boxerul a putut lupta din nou. Cele două părţi au ajuns la un acord ca Bute să doneze 50.000 de dolari programului WBC de luptă împotriva dopajului. În plus, pugilistul a acceptat o “suspendare teoretică” de şase luni, care s-a încheiat la 6 noiembrie.

În 6 decembrie, Yvon Michel, preşedintele clubului GYM, care îl reprezintă pe Lucian Bute, a precizat că a încheiat un acord pe termen lung cu pugilistul român, iar acesta a revenit în ring la meciul cu Alvarez.

Înainte de meciul cu Badou Jack, Bute boxase ultima în noiembrie 2015, când a fost învins de britanicul James DeGale, acesta din urmă apărându-şi astfel cu succes centura IBF la categoria supermijlocie. Bute (32-3, 25 KO) a deţinut şi el centura IBF, în perioada 2007-2012.

Ultima victorie al lui Bute datează din august 2015, când l-a învins pe italianul Andrea Di Luisa prin KO în repriza a patra.

 

Vezi si

Foresta a debutat cu o înfrângere în amicale

Echipa antrenată de Dorin Goian a fost învinsă, cu scorul de 1-3, în meciul-test disputat …