Tuesday , April 23 2024

LPS Suceava s-a calificat en-fanfare la turneul final

Echipa antrenată de Tudor Orășanu a ajuns între cele mai bune șase echipe de juniori din țară din postura de câștigătoare a turneului semifinal organizat în sala Unirea din Suceava. Rață și compania s-au impus în toate cele trei meciuri disputate: 3-0 cu CSM Râmnicu Sărat, 3-0 cu Dinamo și 3-1 cu CSŞ Toplița 

LPS-CSŞ Suceava s-a calificat en-fanfare la turneul final al Campionatului Național de volei masculin pentru juniori. Trupa pregătită de Tudor Orășanu a ajuns între cele mai bune șase echipe din țară la această categorie de vârstă din postura de câștigătoare a turneului semifinal organizat zilele trecute în sala Unirea din Suceava. Rață și compania s-au impus în toate cele trei meciuri disputate: 3-0 cu CSM Râmnicu Sărat, 3-0 cu Dinamo și 3-1 cu CSŞ Toplița.

Vineri seară, în primul meci, formația suceveană a trecut de CSM Râmnicu Sărat în trei seturi, adjudecate de gazde cu 25-18, 25-19 și 25-17. Sâmbătă seară, cu o sală aproape plină în spate, trupa antrenată de Tudor Orășanu a făcut un meci senzațional contra lui Dinamo, în fața căreia s-a impus tot în trei seturi, încheiate cu 25-16, 25-15 și 25-17. Cu șase puncte în cont, Rață și compania au evoluat ceva mai relaxat în ultimul meci, cel de duminică dimineață, cu CSŞ Toplița, de care au trecut cu 3-1 (25-20, 25-19, 21-25 și 25-19).

“Mă bucur pentru performanța băieților. Au făcut un turneu semifinal perfect, în special meciul cu Dinamo, formație cu care ne-am bătut anul trecut pentru bronz, iar acum am spulberat-o. Ținem să mulțumim și spectatorilor care ne-au susținut. De mult nu a mai vuit sala Unirea la un turneu de volei. Acum nu ne rămâne decât să ne recuperăm din punct de vedere fizic până la turneul final, unde se va aduna spuma voleiului juvenil din România”, a declarat antrenorul Tudor Orașanu.

LPS Suceava mizează în actualul sezon al Campionatului Național de juniori pe următorii jucători: Răzvan Dănilă, Eduard Cazacu, Vlad ­Ştrean­gă, Vlad Buhu, Tudor Ştreangă, Ştefan Verciuc, Gheorghe Buiciuc, Iustin Cioban, Alexandru Rață, Gabriel Albu, Iulian Florea și Alexandru Roman. Turneul final va avea loc la începutul lunii mai. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …