Friday , July 19 2024

LPS Suceava a urcat în top 50 al celor mai bune academii de fotbal din România

Datorită punctajului obținut, LPS Suceava va putea înscrie în sezonul viitor patru echipe în campionatele naționale de elită

LPS Suceava a urcat pe locul 46 într-un top al celor mai bune academii de copii și juniori din România, se arată într-o clasificare a Federației Române Fotbal, care a luat în calcul toate cele 124 de cluburi înscrise în competițiile naționale de juniori organizate în 2023.

“Cred că am făcut cel mai important salt al unei academii de fotbal din România în decursul unui singur an, de pe locul 92 pe locul 46. E rezultatul implicării întregii catedre de fotbal de la LPS Suceava și le mulțumesc tuturor pentru asta. Cel mai mult cred că am punctat la capitolul strategie, una care, la noi, se întinde pe patru-cinci ani de zile”, a precizat directorul Liceului cu Program Sportiv din Suceava, Ciprian Anton.

Grație punctajului obținut, 52,83 puncte, LPS Suceava are posibilitatea să înscrie în sezonul 2024-2025 echipe în campionatele naționale de elită la categoriile U16, U15, U14 și U13, cu trei mai multe decât în stagiunea precedentă.

Cu 33,29 puncte, ACS Juniorul, celălalt club din județul Suceava prezent în topul FRF, ocupă locul 86, cu patru locuri mai sus decât clasamentul pe 2022.

Ierarhia celor mai bune academii de copii și juniori din România este condusă de Farul Constanța, urmată de FK Miercurea Ciuc și Universitatea Cluj. (D.C.)

Vezi si

Handbaliștii de la USV și-au aflat primii adversari de la Campionatul European Universitar

Universitarii suceveni au fost repartizați în Grupa C, alături de portughezii de la University of …