Friday , March 29 2024

LPS Suceava a devenit campioană națională cu echipa de cadeți

Echipa coordonată de Valerică Gherasim și Andrei Bolohan le-a devansat pe podium de premiere pe CSM Satu Mare și LPS Pitești. Sase dintre luptătorii de la LPS Suceava au reușit să câștige toate meciurile disputate la concursul de la Târgu Mureș  

LPS Suceava a devenit campioană națională la lupte greco-romane pe echipe – categoria cadeți, după ce a ocupat primul loc la turneul final al Campionatului Național, desfășurat zilele trecute la Târgu Mureș.

Coordonată de Valerică Gherasim și Andrei Bolohan, echipa suceveană le-a devansat pe podium de premiere pe CSM Satu Mare și LPS Pitești, în fața cărora a câștigat cu un similar scor de 6-4.

Şase dintre luptătorii de la LPS Suceava au reușit să câștige toate meciurile disputate la concursul de la Târgu Mureș, este vorba de Denis Mihai (55 kilograme), Bogdan Pop (60 kilograme), Ioan Bălan (65 de kilograme), Alin Dosoftei (71 kilograme), Vasile Cojoc (80 kilograme) și Cosmin Mihalache (92 kilograme). Pentru echipa suceveană au mai luptat Flavius Niculai (45 kilograme), Teodor Vodă (48 kilograme), Cosmin Crețu și Nicolae Pantiuc (ambii la 100 kilograme).

“Sportivii noștri s-au mobilizat ­exem­­plar la ediția din acest an a națio­nalele, mai ales după ce anul trecut am ratat medalia de aur la doar două puncte. Am avut meciuri tari cu cei din Satu Mare și Pitești, dar mă bucur că am reușit să aducem titlul acasă. Vrem să mulțumim pentru sprijin Inspectoratului Şcolar Județean, Consiliului Local Suceava, Liceului cu Program Sportiv Suceava, celor de la Ambro, lui Sevi Caba (Restaurant Melody) și lui Vali Stănuț”, a precizat antrenorul echipei de cadeți de la LPS Suceava, Valerică Gherasim.

Pentru luptătorii suceveni urmează, în luna septembrie, naționalele individuale de juniori I, unde Adrian Agache (77 kilograme) și Teodor Chira (97 kilograme) se numără printre favoriții la titlul de campion. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …