Friday , April 19 2024

LPF a virat bani din drepturile TV în contul soției lui Mircea Sandu

mircea-sandu

Procurorii DNA arată în referatul de trimitere în judecată a lui Dumitru Dragomir și Mircea Sandu că Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a virat bani care proveneau din drepturile TV cuvenite Gloriei Bistrița în contul soției lui Mircea Sandu, șeful Federației Române de Fotbal (FRF).

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, şi cel al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, informează DNA. Din rechizitoriu, procurorii au reţinut mai multe aspecte care ar putea să le creeze mari probleme şefilor fotbalului românesc.

“La adoptarea hotărârii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal de excludere a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A., s-a reţinut ca abatere şi aceea că formaţiunea sportivă craioveană a indus în eroare Liga Profesionistă de Fotbal în sensul că a cerut şi a obţinut drepturile TV cuvenite în contul altei societăţi decât clubul sportiv, singurul îndrituit a le primi (Vol.V, pag.53). Sub acest aspect este de precizat că Liga Profesionistă de Fotbal şi în anii anteriori a dat drepturile cuvenite din TV tot la altă societate, alta decît clubul sportiv, stare de fapt cunoscută îndeaproape şi acceptată ca atare de către ligă.

Aceste împrejurări exclud inducerea în eroare a Ligii Profesioniste de Fotbal, aşa cum se susţine în hotărârea de excludere provizorie a S.C. FOTBAL CLUB U19 CRAIOVA S.A., însă susţinerea s-a făcut de către înv. Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu pentru a determina membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal să adopte hotărârea urmărită de aceştia. Că este aşa, se probează şi prin următoarele:  Liga Profesionistă de Fotbal a trimis drepturile TV cuvenite unor cluburi sportive, în anii 2010-2011, anume Oţelul Galaţi, Steaua Bucureşti, CFR Cluj şi Unirea Urziceni, la alte persoane juridice, altele decât cluburile sportive afiliate, singurele îndrituite a primi aceste drepturi, aşa cum susţin înv. Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir (Vol.XI, pag.61-63, 87-89, 98-101).
Ba mai mult, Liga Profesionistă de Fotbal, în anul 2010, a trimis drepturile băneşti TV ale clubului Gloria Bistriţa persoanei fizice (…), soţia înv. Mircea Sandu, deci nu clubului sportiv. Aşa fiind, este greu de înţeles că se impută încălcarea doar pentru S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. nu şi celorlalte situaţii precizate mai sus, dacă nu se acceptă aceea că imputaţia s-a formulat pentru a da o mai mare greutate susţinerilor pentru excluderea provizorie a clubului sportiv şi a determina pe ceilalţi membrii ai Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, în acest sens. Reaua credinţă şi dorinţa manifestată de înv. Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, reprezentanţii învinuitelor Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal, cu referire la excluderea provizorie a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A., se evidenţiază şi prin crearea unor stări ciudate în ceea ce priveşte clubul exclus. Astfel, jucătorii de fotbal ce aveau încheiate contracte civile cu S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. , pentru prestarea activităţilor sportive de fotbal au apelat la Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor a Federaţiei Române de Fotbal, imediat faptului excluderii clubului sportiv, prin care au solicitat obligarea acestuia la unele drepturi băneşti şi constatarea încetării raporturilor contractuale. Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor a Federaţiei Române de Fotbal s-a desesizat prin admiterea excepţiei de necompetenţă, întrucât S.C. FOTBAL 20 CLUB U CRAIOVA S.A., nu mai deţine calitatea de club afiliat al Federaţiei Române de Fotbal din data de 20.07.2011, efect al hotărârii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal şi nu îi mai sunt aplicabile prevederile statutare şi regulamentare ale Federaţiei Române de Fotbal (Vol.II, pag.66-169).”, se precizează în rechizitoriu.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …