Wednesday , April 24 2024

LOVITURA: FIFA vrea sa elimine impresarii din fotbalul mondial

FIFA pregateste una dintre cele mai importante schimbari din fotbalul mondial in ultimii ani, iar cei mai afectati vor fi impresarii de jucatori, printre care se numara si fratii Ioan si Victor Becali.

Dupa ce au dat mai multe tunuri incasand comisioane uriase din transferul jucatorilor romani in strainatate, cei doi agenti vor ramane fara sursa de venit in fotbal deoarece FIFA intentioneaza sa elimine intermediarii din aceste tranzactii, scrie ziare.com. Mai exact, forul mondial se apropie cu pasi repezi de implementarea platformei virtuale Global Player Exchange, o baza de data complexa care va ajuta cluburile sa se documenteze si sa transfere jucatori fara ajutorul impresarilor sau firmelor de impresariat.

Anuntul a fost facut, marti, la Zurich, intr-o conferinta in care s-a discutat problema transparentei in ceea ce priveste transferurile de jucatori, precum si preturile umflate ale acestora din cauza agentilor. Potrivit FIFA, 28 la suta dintre sumele de transfer platite in 2012 la nivel international au ajuns in buzunarele impresarilor si intermediarilor.

Anul trecut, Ioan Becali a incasat doua milioane de euro din transferul stelistului Bogdan Stancu la Galatasaray Istanbul.

Vezi si

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024, în frunte cu Istvan Kovacs

Patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, vor oficia la Campionatul European de fotbal …