Thursday , April 25 2024

Liverpool va juca pentru poporul ucrainean în finala Champions League din această seară, contra Real Madrid

Antrenorul echipei Liverpool, Juergen Klopp, dedică finala Ligii Campionilor din acest sezon, de sâmbătă seara, contra celor de la Real Madrid, poporului ucrainean, el exprimându-şi sprijinul faţă de oficialităţile de la Kiev în contextul agresiunii militare ruse, scrie Reuters.

Finala Ligii Campionilor fusese programată iniţial pe Gazprom Arena din Sankt Petersburg, dar a fost mutată pe Stade de France din Paris după atacul Rusiei din 24 februarie asupra ţării vecine. Partida va începe la ora 22.00 și va fi transmisă de Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1.

“Sunt fericit că finala se dispută la Paris. Decizia mutării meciului era un răspuns potrivit pe care Rusia trebuia să-l primească din lumea fotbalului. Noi vom juca această finală cu gândul la poporul ucrainean greu încercat. Sunt sigur că meciul va putea fi vizionat şi de ucraineni iar noi vom juca pentru ei”, a spus Klopp.

Liverpool şi Real Madrid, care vor fi sâmbătă (22:00) adversare în finala Ligii Campionilor la fotbal, pe Stade de France din Saint-Denis, s-au înfruntat de opt ori până acum în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent, campioana Spaniei având patru victorii, iar ”cormoranii” trei.

Cel mai recent duel a fost în sferturile de finală ale ediţiei 2020-21, când Real a câştigat cu 3-1 la Madrid, iar returul s-a terminat nedecis, 0-0.

Carlo Ancelotti, antrenorul madrilenilor, este primul tehnician care conduce echipele sale în cinci finale de Champions League, căutând să stabilească un record şi în privinţa trofeelor câştigate (patru). În prezent, el împarte această performanţă cu Zinedine Zidane, fostul antrenor al Realului, şi cu legendarul Bob Paisley (Liverpool), cu trei trofee fiecare.

O victorie pe Stade de France ar face din Ancelotti şi primul antrenor care a cucerit cu două echipe câte două trofee în Champions League, după ce anterior a câştigat Champions League cu AC Milan în 2003 şi 2007. Ancelotti are deja un trofeu cu Real, în 2014.

Finala Champions League este arbitrată de o brigadă franceză, cu Clement Turpin la centru, Nicolas Danos şi Cyril Gringore, arbitri asistenţi, al patrulea oficial fiind Benoît Bastien. Arbitru video este Jerome Brisard, în timp ce arbitri asistenţi video sunt francezul Willy Delajod şi italienii Massimiliano Irrati şi Filippo Meli.

Echipele probabile:

Liverpool: Alisson Becker – Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Naby Keyta – Salah, Mane, Luis Diaz. Antrenor: Juergen Klopp.

Real Madrid: Courtois – Dani Carvajal, Eder Militao, Alaba, Ferland Mendy – Kroos, Casemiro, Modric – Valverde, Benzema, Vinicius Junior.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …