Thursday , April 18 2024

Lionel Messi a castigat Balonul de Aur

messi

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a castigat, luni seara, trofeul Balonul de Aur, desemnat de FIFA celui mai bun fotbalist din 2015.

Argentinianul i-a invins in gala de la Zurich pe Cristiano Ronaldo si Neymar. Pentru Messi a contat contributia decisiva pe care a avut-o la castigarea Ligii Campionilor cu FC Barcelona.

“Este un moment incredibil pentru mine. In ultimii doi ani am fost in public, l-am vazut pe Cristiano cum a castigat. Am visat la acest trofeu de cand eram copil. Vreau sa le multumesc colegilor mei, fara ei n-am fi castigat niciunul. Vreau sa multumesc si fotbalului, mi-a oferit tot ce am”, a spus Messi, vizibil emotionat.

Pentru Lionel Messi, acesta a fost al cincilea Balon de Aur din cariera. Ronaldo ramane in schimb cu trei trofee.

In cadrul acestei gale a mai fost anuntata si cea mai buna echipa din 2015, dupa cum urmeaza: Neuer (Bayern Munchen) – Dani Alves (Barcelona), Thiago Silva (PSG), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid) – Modrici (Real Madrid), Pogba (Juventus), Iniesta (Barcelona) – Messi (Barcelona), Ronaldo (Real Madrid), Neymar (Barcelona).

De asemenea, Luis Enrique (FC Barcelona) a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului in fotbalul masculin, in timp ce la feminin trofeul i-a fost acordat lui Jill Ellis (SUA).

Cel mai frumos gol al anului i-a apartinut brazilianului Wendell Lira, cu o foarfeca de toata splendoarea.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …