Friday , March 29 2024

Liga Campionilor: Dezastru pentru Inter si Chivu, bucurie la Real Madrid

Seară cu multe goluri marţi în Liga Campionilor, când s-au disputat primele meciuri din manşa întâi a sferturilor de finală. Campioana Italiei a pierdut fără drept de apel meciul cu Schalke 04, scor 2-5, pe teren propriu şi numai o minune ar mai putea face ca Interul lui Chivu, eliminat în partida de marţi seară, să reuşească să mai obţină calificarea în careul de aşi al Ligii Campionilor. În celălalt meci, Real a trecut cu 4-0 de Tottenham.

Dezastru pentru Inter Milano şi o seară de coşmar pentru Cristi Chivu în Liga Campionilor. Italienii au pierdut cu 2-5 pe propriul teren în faţa germanilor de la Schalke 04, iar Chivu a fost eliminat în repriza secundă după ce gafase la două dintre golurile germanilor.

Deţinătoarea Ligii Campionilor, Inter Milano, are şanse infime să-şi păstreze trofeul după ce a pierdut acasă cu scorul de 2-5 în faţa germanilor de la Schalke 04. Internaţionalul român Cristi Chivu a avut o contribuţie uriaşă la umilitoarea înfrângere a campioanei Italiei. A greşit la două goluri şi, exact ca la derby-ul cu AC Milan, şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică după ce a încasat două cartonaşe galbene într-o oră de joc. Şi totul începuse aşa frumos pentru Inter. Italienii au deschis scorul după nici 30 de secunde de joc, prin Stankovici, dar au fost egalaţi după circa un sfert de oră de Matip, care a reluat din apropierea porţii. Revenit la Inter, Milito a apărut şi pe tabela de marcaj, în minutul 33, dar din nou bucuria a fost de scurtă durată. Edu a egalat de lângă Chivu, iar la vestiare s-a intrat cu 2-2. Milito şi Eto au ratat două ocazii au uriaşe în debutul reprizei secunde, iar nemţii au marcat prin Raul, care l-a păcălit pe acelaşi Chivu. Câteva minute mai târziu, Ranochia marca în propria poartă, iar Chivu primea cartonaş roşu şi părăsea terenul în huiduielile publicului. După el, a continuat dezastrul. Schalke a mai avut o bară şi un gol, prin Edu, iar Inter are nevoie de o miraculoasă victorie cu 4-0 în deplasare pentru a se califica în semifinalele Champions League.

În celălalt meci al serii, Real Madrid s-a impus pe teren propriu cu scorul de 4-0 în faţa englezilor de la Tottenham. Jose Mourinho a forţat calificarea în semifinalele Champions League încă din prima manşă, mai ales că pe terenul Realului venea cea mai neexperimentată formaţie dintre cele opt rămase în competiţie, Tottenham Hotspur. Ibericii i-au luat tare pe londonezi şi după două incursiuni periculoase în careul lui Silva Gomes au deschis scorul în minutul 5, prin Adebayor. Misiunea Realului a fost uşurată considerabil în minutul 15, de Peter Crouch, care într-un sfert de oră a comis două faulturi periculoase şi a fost eliminat de pe teren. Disputa dezechilibrată a înclinat terenul spre poarta lui Tottenham. Togolezul Adebayor a reuşit dubla în minutul 57, iar Angel Di Maria i-a dat lui Tottenham lovitura de graţie, cu o execuţie superbă. Londonezii erau deja la pământ când Cristiano Ronaldo punea cireaşa pe tort, în minutul 87 şi marca pentru 4 la 0. Real a rezolvat astfel calificarea în semifinale, iar returul de săptămâna viitoare este o simplă excursie la Londra, pentru elevii lui Mourinho.


REAL MADRID – TOTTENHAM  4-0

Au marcat: Adebayor 4, 57, Di Maria 72, Cristiano Ronaldo 87

Componenţa echipelor:

Real Madrid: Casillas – Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo – Xabi Alonso, Khedira (L. Diarra 61) – Di Maria (Kaka 77), Ozil, Cristiano Ronaldo – Abedayor (Higuain 75). Antrenor: Jose Mourinho

Tottenham: Gomes – Corluka (Bassong 80), Gallas, Dawson, Assou-Ekotto – Jenas, Sandro, Modric, Bale – Van der Vaart (Defoe 46) – Crouch. Antrenor: Harry Redknapp.

* Atacantul Peter Crouch a fost eliminat în minutul 15, pentru cumul de cartonaşe galbene.

INER MILANO – SCHALKE 04  2-5

Au marcat: Stankovic 1, Milito 34 / Matip 17, Edu 40, 75, Raul 53, Ranocchia 57 (autogol)

Componenţa echipelor:

Inter: Cesar – Maicon, Ranocchia, Chivu, Zanetti – Stankovic (Kharja 24 / Cordoba 63), Motta (Nagamoto 76), Cambiasso – Sneijder – Eto’o, Milito. Antrenor: Leonardo

Schalke: Neuer – Uchida, Matip, Hoewedes, Sarpei – Farfan, Papadopoulos, Jurado (Draxler 83), Baumjohann (Schmitz 76) – Raul (Karimi 87), Edu. Antrenor: Ralf Rangnick

* Cristi Chivu a primit două cartonaşe galbene, în minutele 52 şi 62, şi a fost eliminat.

Miercuri

Chelsea – Manchester United
FC Barcelona – Şahtior Doneţk

Toate meciuri se vor disputa cu începere de la ora 21:45.

Manşa retur este programată pe 12/13 aprilie.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …