Saturday , April 20 2024

Liga a IV-a – Bucovina Rădăuți s-a încununat cu titlul de campioană județeană

Echipa antrenată de Daniel Bălan a încheiat ediția 2016/2017 a Ligii a IV-a fără înfrângere și cu doar două goluri primite în 26 de etape. Pentru rădăuțeni urmează finala fazei județene a Cupei României, programată duminică, pe stadionul Areni, în compania Somuzului Preutești, și cele două meciuri din barajul de promovare în Liga a III-a, împotriva campioanei județului Bistrița-Năsăud, ACS Dumitra 

 Liga 4 - Bucovina Radauti

Bucovina Rădăuți s-a încununat cu titlul de campioană județeană în Liga a IV-a la finalul unui sezon în care nu a pierdut niciun meci și a încasat doar două goluri în 26 de etape. In ultima rundă de campionat, echipa antrenată de Daniel Bălan s-a impus sâmbătă, pe stadionul Municipal, în fața celor de la Somuz Fălticeni, cu scorul de 1-0. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutele de prelungire, când Stejărel Vișinar a înscris cu capul după un corner.

Inaintea meciului, cei de la Bucovina Rădăuți și-au primit trofeul și medaliile de campioni județeni în cadrul unei festivități organizată de vicepreședintele Asociației Județene de Fotbal Mihăiță Szekely.

Pentru rădăuțeni urmează finala fazei județene a Cupei României, programată duminică, pe stadionul Areni, în compania Somuzului Preutești, și cele două meciuri din barajul de promovare în Liga a III-a, împotriva campioanei județului Bistrița-Năsăud, ACS Dumitra.

“Putem spune că ne-am îndeplinit obiectivul doar pe jumătate odată cu câștigarea campiona­tului, un campionat cu foarte multe ­me­ciuri fără gol primit și în care toată lumea și-a făcut datoria, de la jucători, antrenori, conducerea clubului și până la autoritățile locale care ne-au susținut. A fost o luptă acerbă, dar cred că am fost echipa mai valoroasă, echipa mai bine pregătită, echipa care și-a dorit cu adevărat să acceadă la barajul de promovare. Mai avem trei meciuri, cele mai importante din acest final de sezon. E vorba de finala Cupei României și cele două meciuri de baraj contra campioanei județului Bistrița-Năsăud. Sperăm ca, pe 24 iunie, să ne bucurăm cu toții, aici, pe stadionul Municipal, de o binemeritată promovare”, a declarat liderul Bucovinei Rădăuți, Iulian Ionesi.

Invingătoare la “masa verde” în ultima etapă, Viitorul Liteni a încheiat ediția 2016/2017 a Ligii a IV-a pe locul secund, podiumul județean fiind completat de Progresul Frătăuții Vechi, care a câștigat sâmbătă, în deplasarea de la Gura Humorului, cu 7-1, prin golurile marcate de Cristi Bilț (3), M. Apostol (2), Cutaș și Ieșean.

Intr-un alt meci din ultima rundă, Moldova Drăgușeni s-a impus pe teren propriu, în fața Somuzului Preutești, cu scorul de 5-1, prin golurile înscrise de Vladimir Prisacă (2), Păcurari, Vicu și Sava.

Rezultatele ultimei etape:

CS Gura Humorului – Progresul Frătăuții Vechi 1-7

Bucovina Rădăuți – Somuz Fălticeni 1-0

Foresta II Siret – Forestierul Frumosu 3-1

Moldova Drăgușeni – Somuzul Preutești 5-1

Victoria Vatra Moldoviței – Stejarul Cajvana 1-2

Avântul Volovăț – Viitorul Liteni 0-3

Recolta Fântânele – Bradul Putna 3-0.

(Dănuț CHIDOVET)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …