Tuesday , April 16 2024

Liga a III-a nu se poate relua mai devreme de   5 iunie

Foresta, Bucovina Rădăuți și Şomuz Fălticeni ar putea reîncepe campionatul în primul weekend din iunie cu o singură condiție: jucătorii să-și poată relua antrenamente imediat după data 16 mai, când ar urma să expire și cea de-a doua stare de urgență decretată în România

Competițiile fotbalistice din România nu se pot relua mai devreme de data de 5 iunie. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma videoconferinței la care au participat oficialii Ligii Profesioniste, reprezentații cluburilor de Liga I, directorul firmei care deține drepturile de televizare a meciurilor și președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România, Emilian Hulubei.

Măsura ar putea fi adoptată inclusiv pentru campionatul Ligii a III-a, acolo unde județul Suceava are trei reprezentante, Foresta, Bucovina Rădăuți și Şomuz Fălticeni. Ea poate fi pusă în practică cu o singură condiție: jucătorii să-și poată relua antrenamente imediat după data 16 mai, când ar urma să expire și cea de-a doua stare de urgență decretată în România. “S-a hotărât ca jucătorii să aibă cel puăin trei săptămâni de pregătire. Toată lumea care a participat la videoconferință dorește să se reia campionatul și să se joace toate meciurile rămase de disputat. Nimeni nu se gândește la scenariul ăla de înghețare a campionatului. Nu se ia în calcul așa ceva acum”, a spus Emilian Hulubei, care a reprezentat sindicatul fotbaliștilor la videoconferința de luni.

“E clar că se va juca fără spectatori”

“Nu s-a discutat nimic legat de prezența spectatorilor la meciuri … adică e destul de clar că se va juca fără spectatori ținând cont de situația actuală. Iar în ceea ce privește prelungirea contractelor jucătorilor s-a ajuns la concluzia că pentru a fi valabile până la sfârșitul sezonului competițional trebuie făcută o propunere către federație. Adică e nevoie de modificare a regulamentului la nivel de Comitet Executiv pentru ca apoi să poți negocia cu jucătorii”, a adăugat Hulubei.

Toate propunerile discutate vor fi transmise în următoarea ședință a Comitetului Executiv al FRF în vederea adoptării unei decizii finale.

Competițiile fotbalistice din România, întrerupte inițial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal cel puțin până la momentul ridicării stării de urgență. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cristiano Bergodi, dat afară de la Rapid. Ce variante de antrenor are echipa

Conducerea Rapidului a anunțat oficial în cursul zilei de marți despărțirea de antrenorul Cristiano Bergodi …