Saturday , April 20 2024

Liga 1: FCSB invinge Dinamo la capatul unui mare derbi dramatic

alibec

FCSB a castigat cu 2-1 marele derbi cu Dinamo Bucuresti, din etapa cu numarul 3 a play-off-ului Ligii 1, sezonul 2016/2017, la capatul unei partide dramatice.

Golurile au fost marcate de Alibec si Boldrin pentru gazde, cei doi fiind fostii jucatori ai Astrei, respectiv Adam Nemec pentru alb-rosii.

FCSB a inceput mult mai bine jocul cu Dinamo si a marcat in primele 10 minute de joc, profitand si de o letargie parca a aparatorilor dinamovisti. Denis Alibec a prins un sut minunat in minutul 9, un sut de la 25-30 de metri fara sperante pentru Cerniauskas.

Gazdele au continuat sa domine poarta lituanianului, iar prima ocazie pentru Dinamo a venit dupa prima jumatate de ora, cand un lob al lui Hanca a provocat panica in careul rosu-albastru.

Prima parte s-a incheiat totusi cu o usoara dominare a oaspetilor, care au mai avut o mare ocazie prin Oliva, care a sutat din lovitura libera sub bara lui Nita.

Dinamo si-a ridicat mult nivelul de joc in partea secunda, una inceputa printr-o ocazie monumentala, cand Bawab, singur cu Nita, s-a incurcat in minge, una care a ajuns apoi usor in bratele portarului imbracat in rosu si albastru.

Egalarea totusi a venit si putem spune ca meritat dupa cursul jocului, aceasta venind in minutul 57. Nemec a reluat perfect cu capul, s-a semnalizat totusi offside, pentru ca Busuladzici era pe traiectoria balonului, dar dupa o discutie cu centralul Kovacs, acesta s-a razgandit si golul s-a validat.

1-1 asadar si FCSB a continuat sa sufere in idei si in ofensiva, trupa gazda pierzand total controlul la mijlocul terenului. Si acest lucru s-a vazut si la poarta lui Nita, care s-a vazut nevoit sa fie in priza la ocaziile avute de Dinamo.

Totusi, oarecum contrar cursului jocului, FCSB a punctat in minutul 75 prin Boldrin, introdus chiar in acel minut de Reghecampf, aflat evident la prima atingere de balon. Pasa a venit perfect de la Momcilovici de pe flancul stang, iar faza a fost pornita de la Denis Alibec, care l-a gasit magistral pe Momcilovici.

Dinamo a avut insa sanse uriase pe final de meci, unde partida a avut accente cu adevarat dramatice. Trebuie spus intai ca Pintilii a fost eliminat cu 10 minute inainte de final pentru un al doilea galben copilaresc obtinut, dupa un fault la Rivaldinho.

Nu s-a jucat mult 11 la 10, caci si Busuladzici avea sa vada rosu, pentru tot al doilea galben, cu cateva minute inainte de fluierul final.

In prelungiri, Dinamo putea sa dea lovitura in minutul 94, dar doar bara i-a salvat pe Nita si ai lui, dupa o lovitura de cap bifata de Rivaldinho.

Vezi si

Bucovina Rădăuți rămâne neînvinsă în play-off-ul Ligii a III-a

În etapa a IV-a, echipa antrenată de Ovidiu Murariu a remizat, scor 0-0, pe terenul …