Friday , April 19 2024

Liderul galeriei echipei Steaua, Gheorghe Mustata, condamnat definitiv la 7 ani si 6 luni de inchisoare

galerie-steaua

Liderul galeriei steliste, Gheorghe Mustata, a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 7 ani si 6 luni de inchisoare, el fiind acuzat, impreuna cu membri ai clanului “Sportivilor”, de savarsirea unor infractiuni de talharie, tentativa de omor si crima organizata, anunta Agerpres. In acelasi dosar, Emil Mircea Balus (zis “Mircea Nebunul”) a fost condamnat la 8 ani inchisoare iar Nicusor Dumitrescu (zis “Bibiloi”) a primit tot 8 ani de detentie.

Totodata, mai multi membri ai clanului “Sportivilor” au fost condamnati la cate 4 ani inchisoare cu executare: Robert Florin Nica, Alexandru Dinu (zis “Alin Boxeorul” sau “Pitbull”), Radu Cristian Rosca, Daniel George Albu, Alecu Tudor (zis “Joe”), Florian Dragomir (zis “Papagalul”).

Alti inculpati au primit pedepse de la 3 ani inchisoare cu executare la pedepse cu suspendare iar in cazul a patru inculpati s-a dispus incetarea procesului penal.

Decizia instantei este definitiva.

Inculpatii din acest dosar au fost trimisi in judecata in septembrie 2006 de procurorii DIICOT, pentru acuzatii ca talharie, tentativa de omor, crima organizata, santaj, ultraj, ei fiind suspectati ca au preluat in Capitala afacerile ilegale ale clanului “Camataru”.

Gruparea a fost implicata, in perioada 2003 – 2006, in mai multe incidente violente in care s-a folosit si armament, victime fiind atat membri ai lumii interlope bucurestene care nu au inteles sa imparta cu inculpatii zonele de influenta, cat si alte persoane care desfasurau activitati ce se intersectau sub o forma sau alta cu sfera lor de interese.

Anchetatorii au stabilit ca, desi nici unul dintre membrii gruparii nu avea un loc de munca, ei beneficiau de resurse materiale importante, obtinute in urma savarsirii unor infractiuni de santaj sau imprumutul unor sume de bani cu titlu de camata.

Din actele de cercetare penala a reiesit si faptul ca membrii gruparii isi arogau rolul de “justitiari”, intervenind in solutionarea unor situatii conflictuale dintre alte persoane, percepand de la cei considerati vinovati diverse sume de bani sub forma “amenzilor”.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …