Saturday , April 20 2024

“Legile lui Hagi” la Galatasaray

Tehnicianul Gheorghe Hagi a stabilit o listă de reguli pentru jucătorii echipei Galatasaray, la al doilea său mandat la gruparea din Istanbul, la fel cum a procedat şi la angajamentele sale precedente în Turcia şi la naţionala României, informează cotidianul Takvim.

Hagi a prezentat în scris conducerii clubului regulile sale. Conform acestora, pe durata mandatului său, spre deosebire de perioada când antrenor a fost Frank Rijkaard, echipa Galatasaray va intra în cantonament înainte de meciuri. Dacă va fi cazul, înainte de partidele foarte importante perioada de cantonament va fi mai lungă.

Fiecare jucător care va întârzia la masă sau va lipsi de la masă, la baza sportivă din cartierul Florya, va fi amendat cu 300 de dolari. Ulterior, aceşti bani vor fi folosiţi pentru ca întreaga echipă să meargă la restaurant. La antrenamente toţi jucătorii trebuie să îşi păstreze seriozitatea.

Gheorghe Hagi a mai cerut ca fotbaliştii să fie atenţi în ceea ce priveşte viaţa personală, să se culce devreme chiar şi în zilele libere şi să nu iasă în oraş până târziu, chiar dacă o fac împreună cu familia lor. Jucătorii care nu se conformează vor fi amendaţi şi excluşi din lot.

Tehnicianul român mai vrea ca jucătorii să se respecte reciproc şi să nu se certe pe teren şi în afara terenului. Toţi jucătorii se vor ajuta reciproc pe teren şi îl vor respecta pe căpitanul echipei.

Potrivit presei din Turcia, Gheorghe Hagi a decis ca o dată pe săptămână mass-media să aibă acces la antrenamentele echipei Galatasaray. În timpul mandatului lui Frank Rijkaard, presa avea foarte rar acces la antrenamente. “Din punctul meu de vedere, nu-i nicio problemă dacă antrenamentele sunt deschise presei. Chiar aş vrea din când în când să îi văd şi pe suporteri”, a spus Hagi conducerii clubului din Istanbul.

Cotidianul Fotomac notează că Hagi l-a avertizat pe mijlocaşul Zvjezdan Misimovici, înainte de antrenamentul de marţi, spunându-i că nu tolerează indisciplina, el fiind supărat că jucătorul nu a dat mâna cu el în momentul în care a fost schimbat, la derbiul cu Fenerbahce, scor 0-0. “Acolo unde mă aflu eu disciplina este importantă. Dacă vei continua astfel, ai putea rămâne în afara lotului. Revizuieşte-ţi atitudinea”, i-a spus antrenorul român lui Misimovici, potrivit sursei citate.

Gheorghe Hagi a mai stabilit seturi de reguli în experienţele sale anterioare ca antrenor, la reprezentativa României, la echipa Bursaspor şi la Galatasaray, în sezonul 2005/2005. Când era selecţioner al României, tehnicianul român a alcătuit un “decalog”, iar la Bursaspor a impus “legile lui Hagi”. La Galatasaray, regulile sale nu au avut o denumire anume.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …

One comment

  1. Cimbom Galatasaray

    i love you hagi