Thursday , March 28 2024

Lectia germana de fotbal: Bayern a facut praf Barcelona. 4-0 in semifinala Ligii Campionilor

bayern-barcelona

Bayern Munchen – FC Barcelona 4-0. FC Barcelona e ca şi eliminată din Liga Campionilor. Bayern Munchen a demolat formaţia catalană, care are nevoie de un miracol în returul din Spania, pentru a prinde finala.
 
Bayern Munchen pare de neoprit în cursa pentru cucerirea unui nou trofeu al Ligii Campionilor. Deja campioni în Germania, bavarezii i-au redus la statutul de jaloane pe extratereştrii Barcelonei, tranşând încă de pe Allianz Arena soarta calificării. Thomas Muller a deschis scorul în minutul 25 cu o lovitură de cap. Calvarul a venit pentru spanioli însă după pauză. Mario Gomez a făcut 2-0 în minutul 49. După 25 de minute, Robben a marcat pentru un incredibil 3-0, după ce arbitrul a închis ochii la un fault în atac al lui Muller. Cel din urmă a încheiat în minutul 81 socotelile unui meci de la Barcelona a lipsit aproape cu desăvârşire, în frunte cu Lionel Messi. 4-0 şi returul e prilej de cumpărături pentru nemţi. În cealaltă semifinală va fi, miercuri seară, tot un război germano-spaniol, Borussia Dortmund versus Real Madrid.

Bayern Munchen: Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Martinez, Schweinsteiger – Robben, Müller (Pizarro ’83), Ribéry (Shaqiri ’88) – Gomez (Luiz Gustavo ’71). Antrenor: Jupp Heynckes
FC Barcelona: Valdes – Alves, Piqué, Bartra, Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – Sanchez, Messi, Pedro (Villa ’83). Antrenor: Tito Vilanova
Cartonaşe galbeen: Gomez ’37, Martinez ’46, Schweinsteiger ’87 / Bartra ’39, Sanchez ’86, Alba ’89, Iniesta ’90+2
Meciul a fost arbitrat de ungurul Viktor Kassai, ajutat la cele două lunii de György Ring şi Robert Kispal, în timp ce arbitru de rezervă a fost Gabor Erös. Asistenţi suplimentari au fost Tamás Bognar şi Mihaly Fabian.

Partida retur va avea loc la Barcelona, la 1 mai. În cealaltă semifinală se întâlnesc miercuri, de la ora 21.45, echipele Borussia Dortmund şi Real Madrid.

Mijlocaşul formaţiei Bayern Munchen, Franck Ribery, a declarat, marţi seară, după meciul cu FC Barcelona, scor 4-0, în manşa tur a semifinalelor Ligii Campionilor, că rezultatul este meritat şi că echipa sa a jucat foarte bine şi în atac şi în apărare, informează AFP.
“Nu am făcut nicio concesie, suntem foarte fericiţi, este un rezultat meritat. Ştiam că avem atacanţii care pot marca. Am jucat bine şi în atac şi în apărare. Ne place foarte mult să jucăm împreună şi toată lumea a alergat mult. Messi a pierdut în această seară, dar el rămâne un mare jucător”, a declarat Ribery.

„Am atins perfecţiunea“

Declaraţia care spune totul despre jocul bavarezilor a venit chiar din partea lui Jupp Heynckes, antrenorul lui Bayern. „Am jucat un fotbal extraordinar tot anul, însă cu Barcelona am atins perfecţiunea. Am alergat mai mult decât adversarul nostru şi ne-am luptat pentru fiecare balon. Avem un apetit uriaş pentru a obţine performanţe, după ce s-a întâmplat în ultimii doi ani“, a spus Heynckes, făcând referire la faptul că Bayern a fost surclasată, în Germania, de Dortmund, în ultimele două stagiuni.

„A fost un vis“

Fostul mare atacant al lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, actualmente unul dintre conducătorii clubului, a descris şi el victoria categorică obţinută marţi seară. „Am bătut cu 4-0 cea mai bună echipă din lume. Ce s-a întâmplat la Munchen a fost un vis. Nu cred că, în ultimii ani, Barcelona a avut vreun meci în care aproape că n-a contat în atac“, a declarat Rummenigge. Întrebat despre omul partidei, acesta a declarat: „Thomas Muller a făcut un meci fantastic. Totuşi, pentru mine, Messi rămâne jucătorul numărul 1 din lume. Dar nu cred că a fost complet refăcut în meciul cu noi“.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …