Thursday , April 18 2024

Lech Walesa a devenit “Prietenul Numărul Unu” al Euro-2012

Lech Walesa tine ca organizarea CM 2012 de catre Polonia si Ucraina sa fie fara cusur

Fostul preşedinte polonez Lech Walesa, lider istoric al sindicatului Solidaritatea, a devenit, sâmbătă, “Prietenul Numărul Unu” al turneului final al Campionatului European din 2012, care se va desfăşura în Polonia şi Ucraina, informează AFP.

“Am fost în multe locuri, am ocupat diverse funcţii, dar destinul nu mi-a mai rezervat niciodată un astfel de rol. Promit că voi face totul pentru ca pregătirile să ne reuşească. Nu este doar ceva legat de sport. În joc este mândria naţională. Noua Polonie în cooperare cu noua Ucraină. Trebuie să arătăm că suntem capabili”, a declarat Walesa, în vârstă de 66 de ani, în cadrul unei ceremonii organizate de UEFA la Lodz.

Lech Walesa i-a avertizat apoi cu umor, pe organizatorii polonezi al Euro-2012, că va supraveghea îndeaproape pregătirile pentru turneu: “Fiţi atenţi! Voi fi peste tot şi voi supraveghea îndeaproape pregătirile”.

Titlul i-a fost înmânat lui Walesa de către Martin Kallen, responsabilul UEFA pentru organizarea Euro-2012. Kallen le-a acordat distincţii şi altor personalităţi poloneze.

Vineri, la Kiev, au primit titluri de prieteni ai Euro-2012 mai multe personalităţi ucrainene, între care şi campionii olimpici Valeri Borzov şi Serghei Bubka.

Campionatul European din 2012 va avea loc în patru oraşe din Polonia (Varşovia, Wroclaw, Poznan şi Gdansk) şi patru din Ucraina (Doneţk, Harkov, Lvov şi Kiev).

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …