Thursday , April 25 2024

Larisa Iordache, medalie de ARGINT la individual compus, la Europenele de gimnastică de la Moscova

larisa iordache

Gimnasta Larisa Iordache a obţinut, vineri, medalia de argint în concursul individual compus din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică de la Moscova. Românca a fost la un singur pas să aducă un nou titlu european gimnasticii româneşti, dar a pierdut aurul la ultimul aparat, paralelele.

Larisa Iordache este vicecampioană europeană absolută la gimnastică, după o prestaţie foarte bună în concursul individual compus de la CE de gimnastică, desfăşurat în sala Olimpiskii, din Moscova; singurul moment mai slab a fost cel din ultima rotaţie, de la paralele, care a şi făcut-o să piardă medalia de aur, după ce a condus în clasament după fiecare rotaţie.

Înaintea ultimei rotaţii, Larisa Iordache, locul unu în calificări, era prima în clasament, cu notele 14,833 la bârnă, 14,866 la sol şi 14,900 la sărituri, dar a pierdut aurul european la ultimul aparat, primid doar 13,666 la paralele şi având un punctaj total de 58,432, în timp ce rusoaica Alia Mustafina a avut un total de 59,032 puncte.

Medalia de bronz a revenit unei alte rusoaice, Anastasia Grişina, cu un total de 57,932.

O altă româncă intrată în competiţie al individual compus, Diana Bulimar, locul doi în calificări, a ratat podiumul, ocupând locul 4, cu un total de 57,065.

Pe şase s-a clasat o spaniolă de origine română, Roxana Popa Nedelcu (55,699).

Medalia de argint a Larisei Iordache este prima câştigată după şase ani de o gimnastă din România, ultima medaliată la nivel european fiind Sandra Izbaşa, tot argint, în 2007. În epoca de aur a gimnasticii feminine româneşti Nadia Comăneci a fost de trei ori campioană europeană absolută, iar Daniela Silivaş a câştigat aurul în 1987, chiar la Moscova.

În concursul feminin pe aparate, care se dispută sâmbătă şi duminică, ambele de la ora 12.30, în prima zi concurează, la sărituri Larisa Iordache, iar în ultima zi a acestei a 5-a ediţii a CE individuale de gimnastică artistică ambele noastre reprezentante, Larisa Iordache şi Diana Bulimar, vor fi prezente în cele 2 finale programate – bârnă şi sol.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …