Saturday , April 20 2024

LARISA IORDACHE, medalie de argint la CAMPIONATELE MONDIALE DE GIMNASTICĂ

larisa-iordache

LARISA IORDACHE a adus României prima medalie la Campionatele Mondiale de gimnastică din China. Din 2007, ţara noastră nu a mai obţinut o astfel de performanţă la Mondiale.

Larisa Iordache a obţinut medalie de argint în proba de individual compus de la Mondialele de gimnastică. Larisa Iordachea început bine finala de la individual compus, cu 15.066 la sărituri. Românca a avut o evoluţie aproape perfectă la bârnă, prezentând elemente de mare dificultate, dar a pierdut aurul în faţa campioanei en-titre, americanca Simone Biles.

Rezultatul este unul deosebit, în condiţiile în care nicio gimnastă din ţară nu a mai urcat pe podiumul mondial al acestei probe din 2007. În acel an, la Stuttgart, Steliana Nistor termina în spatele unei alte americance, Shawn Johnson. Acum, Larisa a încheiat concursul după Simone Biles.

În istoria probei, doar cinci gimnaste au obţinut argintul mondial: Gina Gogean, Lavinia Miloşovici, Simona Amânar şi Steliana Nistor. Titlul mondial absolut a fost obţinut de două reprezentante, Aurelia Dobre şi Maria Olaru.

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …