Wednesday , April 24 2024

Larisa Iordache, aur la barna, sol si argint la sarituri, la Campionatul European de gimnastica

Gimnasta Larisa Iordache, recent revenită în gimnastică, a castigat, duminica, medalia de aur in finala de la barna si sol si pe cea de argint la sarituri, la Campionatul European de la Mersin (Turcia). Silviana Sfiringu a obținut medalia de argint la barna.

Larisa Iordache a obtinut aurul de la sol in urma unei contestatii, dupa ce initial fusese notata cu 13,050 si ar fi luat medalia de argint. Gradul de dificultate al exercitiului a fost calculat gresit initial, ca fiind 5,2 si nu 5,6. Gimnasta romana a primit apoi nota 13,450, care i-a adus a doua sa medalie de aur la Mersin.

Larisa Iordache a revenit intr-o mare competitie dupa trei ani de pauza, in care a suferit trei interventii chirurgicale.

Pe echipe, Romania a obtinut medalia de argint.

Tot duminica, in finalele pe aparate la junioare, Ana Barbosu a obtinut aurul in toate cele patru probe, iar Andreea Preda a incheiat cu bronz la barna si Maria Ceplinschi cu argint la sol. Junioarele mai au aur pe echipe, iar Ana Barbosu aur la invididual-compus, alaturi de argintul Mariei Ceplinschi in aceeasi proba.

Romania a cucerit dupa 28 de ani aurul pe echipe la junioare, iar aurul in toate probele la un Campionat European reprezinta un nou record pentru Romania, la junioare si senioare. Junioarele au obtinut 9 medalii in total.

La cea de-a 33-a editie a CE, de la Mersin, care se incheie duminica, au luat startul gimnaste din doar 14 natiuni, iar intre marile absente, care au renuntat la participare in principal din motive pandemice, se numara Rusia, Franta, Marea Britanie, Italia sau Olanda.

ziare.com

Vezi si

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturi la Europenele de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box …