Thursday , March 28 2024

Lăcrămioara Perijoc: “Mă simt campioană mondială, chiar dacă medalia e de argint”

Pugilista suceveană Lăcrămioara Perijoc a declarat, într-o conferință de presă, că se simte campioană mondială, chiar dacă la Istanbul a cucerit doar medalia de argint, deoarece a dat tot ce a avut mai bun în pregătirea de dinaintea competiției.


“Întotdeauna se poate și mai bine. Dar eu sunt recunoscătoare pentru rezultatul pe care l-am adus României. Le mulțumesc tuturor care au crezut în mine și m-au susținut. Sunt mulțumită, fericită și împăcată cu mine. Eu voi face tot ce ține de mine pentru a obține rezultate bune și la următoarele competiții. Când cânta imnul adversarei mele din finală pe podium, mi-am spus că dacă tot nu mi-a cântat acum, sper să îmi cânte mie imnul la Jocurile Olimpice. Am încredere în mine și dacă voi fi sănătoasă sper să fac un rezultat mare pentru România la Paris. Indiferent dacă luam medalia asta la Mondiale sau nu, visul de a ajunge la Jocurile Olimpice exista pentru că e setat de mult timp. De la începutul anului m-am gândit în fiecare dimineață și seară să devin campioană mondială. Chiar dacă nu a fost să iau medalia de aur, pentru mine acest argint este precum aurul. Pentru că m-am dedicat trup și suflet. Am dat tot ce am avut mai bun. și mă simt campioană mondială, chiar dacă medalia e de argint”, a explicat sportiva originară din comuna Zamostea.
“Cred că adversarele mi-au acordat o atenție sporită și până acum, nu doar de acum încolo. Greu a fost întotdeauna, indiferent că ești sus sau ești jos. Dar eu voi lupta și voi încerca să devin mai periculoasă pentru adversarele mele, pentru că se poate și mai sus de atât. Anul acesta mai am Europenele, unde vreau să îmi apăr titlul din 2019, iar anul viitor obiectivul este calificarea la Jocurile Olimpice. Îmi place mult să fac performanță pentru România, să știu că îmi reprezint țara. Prefer să îmi cânte imnul, cred că e un risc să treci la profesioniști. Eu nu cred că voi trece la profesioniști, nu știu, nu m-am gândit încă la asta. Dar deocamdată nu mi-am îndeplinit toate obiectivele la amatori”, a adăugat pugilista în vârstă de 28 de ani.
Lăcrămioara Perijoc intenționează să își achiziționeze un autoturism cu o parte din cei 50.000 de dolari primiți din partea organizatorilor pentru medalia de argint.
“Nu cred că am fost motivată de premiile astea, pentru că nu eram sigură că vor fi sumele astea. Așa că motivația mea a fost alta. Am ceva planuri ce voi face cu banii, dar mai întâi să-i primesc, pentru că nu i-am primit. Probabil că îmi voi lua o mașină, pentru că am rămas fără mașină înainte de Mondiale cu trei săptămâni. Ce mașini prefer? Mașinile mai sport, am câteva preferințe, dar în funcție și de bani, pentru că nu îmi permit chiar orice. Încă nu am primit premierea de la Ministerul Sportului, dar cu siguranță va veni. Nu îmi fac griji, cred că lucrurile bune de acum vor veni. Eu îmi fac treaba și cred într-un viitor mai bun”, a precizat Perijoc.
Antrenorul ei, Adrian Lăcătuș, a afirmat că Lăcrămioara Perijoc și Claudia Nechita reprezintă un exemplu pentru celelalte componente ale lotului național.
“Așa cum am promis înainte să plecăm la Mondiale, nu ne-am întors de acolo cu mâna goală. Putea să fie și mai bine, putea să fie și mai rău, dar noi am considerat că fără muncă nu putem reuși. Avem continuitate, sunt fete care vin din urmă și cu siguranță exemplul Lăcrămioarei și Nechitei le va trage în sus și pe celelalte. Eu o felicit pe Lăcrămioara, numai ea știe prin ce a trecut, prin câte accidentări. Dar în sport fără sacrificii nu poți reuși”, a spus Lăcătuș.
Claudia Nechita, eliminată în turul 2 la Campionatele Mondiale de box feminin de la Istanbul, a declarat la rândul său: “Mi-am dorit să merg la Mondiale și mă bucur că mâna a rezistat, a fost bine chiar și după două meciuri. Am insistat să merg, pentru că nu am vrut să iau o pauză prea mare, ar fi însemnat să o revenire mai grea. Am vrut și să văd ce pot în aceste condiții. Nu a fost să fie medalie, dar mă bucur mult că Lăcrămioara a urcat pe podium. În rest, sunt sigur că rezultatele vor apărea și în continuare”.

Pugilista suceveană Lăcrămioara Perijoc a cucerit la 20 mai medalia de argint, în limitele categoriei 54 kg, la Campionatele Mondiale de box feminin de la Istanbul (Turcia), după ce a fost învinsă în finală de turcoaica Hatice Akbaș.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …