Saturday , April 20 2024

Lăcătuş a demisionat de la Steaua

Tehnicianul Marius Lăcătuş a demisionat de la echipa Steaua, a doua zi după eşecul în faţa formaţiei FC Braşov, scor 0-3, în etapa a XX-a a Ligii I, a anunţat finanţatorul stelist Gigi Becali.

“Lăcătuş a venit în faţa echipei şi a anunţat că-şi dă demisia, a plecat”, a declarat Gigi Becali la Sport.ro.

Prin demisia de luni, Marius Lăcătuş îşi încheie al treilea mandat pe banca Stelei în postura de antrenor principal, mandat început în septembrie 2010. El a mai antrenat Steaua în perioada octombrie 2007-octombrie 2008 şi din decembrie 2008 până în mai 2009.

În al treilea mandat la Steaua, Lăcătuş a debutat cu un egal pe banca Stelei, scor 3-3, cu Napoli, după ce în minutul 16 al meciului “roş-albaştri” conduceau cu 3-0. Parcursul în Liga Europei al Stelei s-a oprit tot în grupele competiţiei. La ultimul meci al grupei, cu Napoli, în deplasare, Steaua avea nevoie de cel puţin un egal pentru calificare, dar a pierdut partida cu 0-1 după un gol în minutul 92.

Cu Lăcătuş antrenor principal, Steaua s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a trecut de Sportul Studenţesc şi de Rapid, şi a obţinut cinci victorii în campionat şi una în Liga Europa. Lăcătuş a preluat echipa de pe poziţia a cincea a clasamentului Ligii I, la patru puncte de liderul Oţelul Galaţi. După etapa a XX-a a Ligii I, Steaua se află pe locul al şaşelea al clasamentului, la zece puncte de acelaşi lider, Oţelul Galaţi.

Steaua a început sezonul cu o formulă tehnică în care manager general era antrenorul Victor Piţurcă, iar antrenor principal Eugen Neagoe. După plecarea acestora, în etapa a III-a a Ligii I, antrenor principal a fost numit Ilie Dumitrescu. El a renunţat la post după remiza de pe teren propriu cu Astra Ploieşti, în etapa a VIII-a a Ligii I. Antrenor interimar a fost numit secundul Eduard Iordănescu, care a condus echipa în meciul din Cupa României, cu Gaz Metan CFR Craiova, scor 1-0, şi în etapa a IX-a a Ligii I, cu Oţelul.

Vezi si

Bucovina Rădăuți rămâne neînvinsă în play-off-ul Ligii a III-a

În etapa a IV-a, echipa antrenată de Ovidiu Murariu a remizat, scor 0-0, pe terenul …