Monday , July 22 2024

La doar 16 ani, fălticeneanca Aissia Prisecariu este în finala Campionatelor Europene de natație de la Belgrad

Sportiva antrenată  de Andrei Pinticanu s-a calificat între cele mai bune opt sportive de pe continent în proba de 200 de metri spate

La doar 16 ani, Aissia Prisecariu a început să facă senzație și pe plan internațional, înotătoarea din Fălticeni reușind să se califice, luni seară, în finala probei feminine de 200 de metri spate din cadrul Campionatelor Europene de natație de la Belgrad.

În semifinalele, sportiva antrenată  de Andrei Pinticanu la CS Dinamo a fost cronometrată cu al șaptelea timp: 2 minute, 11 secunde și 73 de sutimi.

Finala probei feminine de 200 metri spate, care va aduna cele mai bune opt înotătoare la nivel European, este programată marți seară, de la ora 19.30 (ora României).

România participă cu 11 sportivi, șapte înotători și patru săritori, la Campionatele Europene de natație de la Belgrad, vedeta delegației tricolore fiind campionul european en-tire David Popovici.

Competiția din Serbia reprezintă o ultimă șansă pentru sportivi de a obține baremurile pentru Jocurile Olimpice de la Paris. (D.C.; Foto: Codrin Anton)

Vezi si

Echipa olimpică a României s-a îmbarcat spre Paris: 107 sportivi vor concura în 18 sporturi olimpice

Echipa Olimpică a României a plecat duminică la Paris, pentru a participa la Jocurile Olimpice, …