Wednesday , November 30 2022

La 16 ani, David Popovici a câștigat 3 medalii de aur la CE de Natație și a doborât un record mondial

David Popovici a câștigat duminică seara și proba de 50 de metri liber la Europenele de Natație. Popovici, în vârstă de 16 ani, a cucerit 4 medalii în această săptămână, dintre care 3 de aur, și a doborât recordurile de viteză în probele de 100 și de 200 de metri liber.

Duminică seara, la Roma, înotătorul David Popovici a obținut medalia de aur în proba de 50 metri liber, din cadrul Campionatului European de Natație, acesta terminând cursa cu timpul de 22’22”, scrie Digi24.

Aceasta este cea de a 4-a medalie a sportivului român, de doar 16 ani. El a cucerit medaliile de aur în probele de 50, 100 și 200 m liber, individual și argintul, cu ștafeta de 4×100 m liber.

David Popovici este calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Sportivul român David Popovici a doborât vineri recordul mondial de juniori în proba de 200 m liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, prilej cu care s-a calificat şi în finala probei pe care a câștigat-o sâmbătă seara.

Popovici a corectat de două ori în decurs de câteva zile recordul mondial la 100 m liber, sportivul pregătit de către antrenorul Adrian Rădulescu a fost înregistrat în semifinalele probei de 200 m liber cu timpul de 1 min 45 sec 26/100.

Vechea performanţă mondială îi aparţinea sud-coreeanului Sunwoo Hwang (1 min 45 sec 92/100) şi fusese stabilită pe 19 noiembrie 2020, la Gimcheon (Coreea de Sud).

Sportivul român David Popovici, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, joi seara, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma, cu un nou record mondial de juniori. Timpul obținut de juniorul român nu doar că reprezintă un record mondial la juniori, dar este și cel mai bun timp al anului inclusiv în cursele de seniori.

 

Vezi si

CSU II din Suceava se menține pe primul loc în Divizia A

Tinerii handbaliști pregătiți de Vasile Boca și Ioan Tcaciuc au bifat a noua victorie în …