Wednesday , April 24 2024

Klose vrea sa depaseasca recordurile detinute de Matthaus si Gerd Muller la echipa nationala

Atacantul german Miroslav Klose a declarat, joi, c\ vrea s\ dep\[eac\ recordurile de]inute de fo[tii interna]ionali Lothar Matthaus [i Gerd Muller la echipa na]ional\, informeaz\ cotidianul Bild.

“Obiectivele mele sunt detronarea lui Matthaus [i a lui Muller. A[ fi aproape insolent s\ m\ compar cu Muller, dar vizez recordul s\u. Media sa de peste un gol per meci este îns\ de neatins. A marcat 14 goluri numai la dou\ turnee finale de Cup\ Mondial\! Referitor la performan]a lui Matthaus, este [i acesta un scop al meu, îns\ mult mai dificil de atins. Dar dac\ sunt s\n\tos, mai pot juca [i la Cupa Mondial\ din 2014”, a spus Klose, c\ruia i-ar mai trebui, astfel, 47 de prezen]e în mai pu]in de patru ani, pentru a-l egala pe Matthaus.

Lothar Matthaus, Balon de Aur [i campion mondial în 1990, este cel mai selec]ionat juc\tor din istoria echipei na]ionale a Germaniei, cu 150 de partide, în timp ce atacantul Gerd Muller “Bombardierul” a marcat cele mai multe goluri, 68, în 62 de partide.

Mar]i, Klose, 32 de ani, a înscris dou\ dintre golurile Germaniei în meciul câ[tigat cu scorul de 6-1 în fa]a Azerbaidjanului, în grupa A din preliminariile pentru Euro-2012. Cu aceast\ ocazie, Klose a ajuns la 55 de reu[ite (deja al doilea dup\ Muller) în 103 jocuri disputate pentru echipa na]ional\.

Klose a marcat 14 goluri în trei turnee finale de Cup\ Mondial\, 2002, 2006, 2010, fiind la o reu[it\ distan]\ de recordul fostului interna]ional brazilian Ronaldo.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …