Tuesday , March 28 2023

Klose vrea sa depaseasca recordurile detinute de Matthaus si Gerd Muller la echipa nationala

Atacantul german Miroslav Klose a declarat, joi, c\ vrea s\ dep\[eac\ recordurile de]inute de fo[tii interna]ionali Lothar Matthaus [i Gerd Muller la echipa na]ional\, informeaz\ cotidianul Bild.

“Obiectivele mele sunt detronarea lui Matthaus [i a lui Muller. A[ fi aproape insolent s\ m\ compar cu Muller, dar vizez recordul s\u. Media sa de peste un gol per meci este îns\ de neatins. A marcat 14 goluri numai la dou\ turnee finale de Cup\ Mondial\! Referitor la performan]a lui Matthaus, este [i acesta un scop al meu, îns\ mult mai dificil de atins. Dar dac\ sunt s\n\tos, mai pot juca [i la Cupa Mondial\ din 2014”, a spus Klose, c\ruia i-ar mai trebui, astfel, 47 de prezen]e în mai pu]in de patru ani, pentru a-l egala pe Matthaus.

Lothar Matthaus, Balon de Aur [i campion mondial în 1990, este cel mai selec]ionat juc\tor din istoria echipei na]ionale a Germaniei, cu 150 de partide, în timp ce atacantul Gerd Muller “Bombardierul” a marcat cele mai multe goluri, 68, în 62 de partide.

Mar]i, Klose, 32 de ani, a înscris dou\ dintre golurile Germaniei în meciul câ[tigat cu scorul de 6-1 în fa]a Azerbaidjanului, în grupa A din preliminariile pentru Euro-2012. Cu aceast\ ocazie, Klose a ajuns la 55 de reu[ite (deja al doilea dup\ Muller) în 103 jocuri disputate pentru echipa na]ional\.

Klose a marcat 14 goluri în trei turnee finale de Cup\ Mondial\, 2002, 2006, 2010, fiind la o reu[it\ distan]\ de recordul fostului interna]ional brazilian Ronaldo.

Vezi si

Atleții suceveni au concurat cu succes la naționalele de alergare pe șosea

 CSM Rarăul și CSŞ Rădăuți au cucerit titlul național pe echipe la categoria tineret Atleții …