Thursday , April 18 2024

Klaus Iohannis l-a decorat pe Ilie Nastase. Fostul tenismen, cu ochii in lacrimi

Presedintele Klaus Iohannis l-a decorat, marti, pe fostul mare tenismen Ilie Nastase, in ziua in care acesta a implinit 70 de ani.

ilie nastase-iohannis

In cadrul ceremoniei ce a avut loc la Palatul Cotroceni, Ilie Nastase a fost vizibil emotionat si a avut ochii in lacrimi. El a primit SteauaRomaniei in grad de comandor.

“Este cea mai frumoasa zi din viata mea. Chiar daca e la 70 de ani, e cea mai frumoasa. Distinctia merge la inima, direct. M-am nascut in tara asta si aici vreau sa mor!”, a spus Ilie Nastase.

De asemenea, presedintele Iohannis a tinut un discurs in care a tinut sa-i multumeasca lui Nastase pentru contributia avuta in dezvoltarea tenisului din Romania.

“Ne-am reunit astazi pentru a va recunoaste si onora performantele si contributia dumneavoastra de necontestat la prestigiul international pe care l-ati imprimat tenisului romanesc prin acordarea celui mai inalt grad. Va multumesc in numele Romaniei si al meu personal pentru ca ati servit cu dedicatie reputatia sportului romanesc peste hotare.

Ati fost nascut sa oferiti tuturor iubitorilor de sport mai mult decat performanta. Ati fost un fenomen al naturii umane pe terenul de tenis. Fara dumneavoastra tenisul nu ar fi ceea ce este astazi. Veti ramane pentru totdeauna un reper pentru sportul romanesc si imi doresc ca performantele dumneavoastra sa constitutie un imbold pentru tinerile generatii de sportiv”, i-a spus Iohannis lui Nastase.

Ilie Nastase este considerat unul dintre cei mai mari jucatori de tenis din istorie. El este primul lider mondial din clasamentul ATP.

In cariera, Nastase a castigat un titlu la Roland Garros si unul la US Open, dar si alte 56 de trofee in proba de simplu.

Nastase mai are si doua finale de Grand Slam pierdute la Wimbledon.

In turneele de dublu, Ilie Nastaes a castigat 45 de trofee, inclusiv la Roland Garros, Wimbledon si US Open.

In echipa de Cupa Davis a Romaniei, Ilie Nastase a disputat trei finale.

ziare.com

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …