Friday , April 19 2024

Karolina Pliskova și-a apărat titlul de la Brisbane. Victorie în trei seturi cu Madison Keys

Karolina Pliskova (Cehia, 2 WTA) a câștigat pentru a treia oară titlul de la Brisbane, după ce a învins-o pe Madison Keys (SUA, 13 WTA), scor 6-4, 4-6, 7-5. Meciul a durat două ore și 10 minute.

Confruntarea a fost una foarte echilibrată. Karolina a câștigat primul set reușind break-ul decisiv în ultimul game de primire (al nouălea) și părea să se desprindă drept câștigătoare încă din setul secund, când a făcut prima break (a condus cu 3-2). Americanca a luptat, a egalat chiar în game-ul următor cu un game câștigat la 0 la primire și i-a mai spart o dată serviciul adversarei în game-ul al zecelea.

Cele două jucătoare au mers cap la cap în decisiv până la scorul de 3-3, Pliskova a făcut din nou primul pas spre câștigarea titlului, însă a ratat ocazia de a închide partida cu serviciul (rebreak făcut de Keys la 4-5). Karolina a salvat două mingi de 6-5 ale adversarei și a fructificat-o pe a doua a sa, reușind în cele din urmă să câștige meciul cu un game foarte bun la lansare.

În drum spre titlu, Karolina Pliskova a mai trecut de Ajla Tomljanovic (6-4, 6-7, 6-1), Alison Riske (7-6, 6-3) și Naomi Osaka (6-7, 7-6, 6-2).

Succesul de la Brisbane îi aduce jucătoarei din Cehia un premiu în valoare de 266.000 de dolari și 470 de puncte în clasamentul WTA.

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …