Monday , April 29 2024

Jurnaliștii francezi nu-l uită și nu-l iartă pe arbitrul român Istvan Kovacs

UEFA a desemnat, duminică, arbitrul partidei din manșa retur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor dintre Barcelona și PSG, de marți seară. Arbitru va fi românul Istvan Kovacs, care nu provoacă amintiri plăcute jurnaliștilor francezi. Le Parisien le reamintește fanilor PSG cine este Kovacs.

Miercuri, Paris Saint-Germain se va confrunta cu Barcelona în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce clubul din capitala Franței a pierdut (2-3) în prima manșă, miercurea trecută.

Nereușind niciodată să întoarcă o înfrângere pe teren propriu în prima manșă a unui meci din această fază a Ligii Campionilor, PSG va trebui să pună în scenă o performanță perfectă pentru a obține calificarea.

„De ce să nu conteze pe un arbitraj favorabil, care va fi asigurat de domnul Istvan Kovacs.”, scrie publicația franceză Le Parisien, care nu a uitat ultima prestație a românului într-un meci cu implicarea celor de la PSG, precum nici de meciul arbitrat de român, dintre Olympique de Marseille și Panathinaikos.

Oficialul român îi va avea alături pe asistenții săi Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene și Horațiu Feșnic.

„Obișnuit cu meciurile de înalt nivel de pe scena europeană, după ce a fluierat extraordinara semifinală din prima manșă a semifinalei dintre Manchester City și Real Madrid (4-3) în ediția 2021-2022 a Ligii Campionilor, sau finala Conferinței Europa League dintre AS Roma și Feyenoord Rotterdam (1-0) în același sezon, omul în negru nu le-a lăsat însă suporterilor parizieni mari amintiri.”, spun cei de la Le Parisien.

Aceștia amintesc de episodul în care, la 4 octombrie 2023, parizienii au învins cu 4-1 pe Newcastle, la începutul sezonului, în faza grupelor. Atunci „domnul Kovacs a uitat de un potențial cartonaș roșu care ar fi putut fi acordat lui Bruno Guimaraes, care l-a lovit cu pumnul în față pe Manuel Ugarte.”, spun cei de la sursa citată.

Francezii își amintesc, de asemenea, că „bărbatul în vârstă de 39 de ani a acordat două cartonașe galbene pentru Geoffrey Kondogia în timpul turului al treilea de calificare al UEFA Champions League dintre Olympique de Marseille și Panathinaikos (0-1, 9 august 2023).”

Ulterior, Olympique Marseille a depus o plângere la UEFA împotriva desemnării arbitrului român la meciul cu Villarreal, din manșa secundă a optimilor de finală ale Europa League, pierdut cu 3-1 la sfârșitul lunii martie. (Mediafax)

Vezi si

Şase canotori suceveni au câștigat în acest week-end medalii de aur la Campionatul European din Ungaria

România a cucerit în premieră o medalie de aur în proba masculină de dublu vâsle …