Friday , March 29 2024

Julen Lopetegui, selecționerul Spaniei, demis chiar inainte de CM de fotbal. El a semnat cu Real Madrid

În cursul zilei de marți, Real Madrid a anunțat că noul antrenor al albilor va fi Julen Lopetegui. La doar 24 de ore distanță, antrenorul a fost demis din funcția de selectioner al Spaniei. Vineri, ibericii vor debuta la Campionatul Mondial de fotbal împotriva Portugaliei.

julen lopetegui

În cadrul unei conferințe de presă, Luis Rubiales (președintele Federației Spaniole de fotbal) a anunțat că îl demite pe Julen Lopetegui, cu doar două zile înainte de debutul Spaniei la turneul final găzduit de Rusia.

”Ne-am văzut obligaţi să renunţăm la selecţionerul naţional”, a declarat Rubiales la conferinţa de presă. Decizia oficialului spaniol vine la doar o zi distanță după ce Real Madrid a anunțat că Lopetegui va fi noul antrenor al galacticilor.

În vârstă de 51 de ani, Julen Lopetegui pregătea naționala Spaniei din vara lui 2016, atunci când a venit în locul lui Vicente del Bosque. De-a lungul carierei de antrenor, Julen Lopetegui a pregătit echipele: Rayo Vallecano, Real Madrid B, Spania U 19, Spania U 20, Spania U 21, FC Porto și naționala mare a Spaniei.

Spania face parte din Grupa B a Mondialului din Rusia, alături de Portugalia, Iran și Maroc.

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …