Tuesday , September 27 2022

Jucătorul croat Marin Cilici a câştigat US Open

Marin Cilic

Jucătorul croat Marin Cilici, locul 16 ATP şi cap de serie numărul 14, a câştigat US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, după ce l-a învins, luni, în finală, cu scorul de 6-3, 6-3, 6-3, pe tenismenul japonez Kei Nishikori, locul 11 ATP şi cap de serie numărul 10.

Partida a durat o oră şi 54 de minute.

Cilici este la primul succes într-un turneu de Grand Slam. De asemenea, el este primul croat care reuşeşte o asemenea peformanţă de la Goran Ivanisevici, triumfător la Wimbledon, în 2001.

Marin Cilici nu a participat la ediţia trecută a US Open, deoarece era în stare de suspendare. El a fost depistat pozitiv cu un stimulant, în mai 2013, şi a fost suspendat nouă luni de ITF, care a considerat totuşi că jucătorul nu a încercat să-şi îmbunătăţească peformanţele sportive lunâd o tabletă de coramină-glucoză. TAS i-a redus ulterior suspendarea la patru luni.

În urma succesului de luni, croatul va primi un cec de 3 milioane de dolari, iar Nishikori unul de 1,45 milioane de dolari. Cilici va urca în clasamtnul ATP de pe locul 16 pe 12, iar Nishikori de pe 11 pe 8.

Vezi si

România a învins Bosnia și Herțegovina, dar retrogradează în Liga C a UEFA Nations League 

Echipa națională de fotbal a României a învins luni seara reperezentativa Bosniei și Herțegovinei, scor …