Thursday , April 25 2024

Josep Guardiola a primit trofeul FIFA pentru cel mai bun antrenor al anului 2011

Tehnicianul echipei FC Barcelona, Josep Guardiola, a primit trofeul pentru cel mai bun antrenor al anului, luni seară, în cadrul galei FIFA Balonul de Aur 2011, desfăşurată la Zurich.

Pentru acest titlu au mai fost nominalizaţi Alex Ferguson (Manchester United) şi José Mourinho (Real Madrid).

Mourinho nu a fost prezent la eveniment, deoarece Real Madrid are programat, marţi, un meci în Cupa Spaniei.

În gala de la Zurich a fost anunţată şi echipa anului 2011, care este următoarea: Iker Casillas (Spania, Real Madrid) – Daniel Alves (Brazilia, FC Barcelona), Gerard Piqué (Spania, FC Barcelona), Nemanja Vidici (Serbia, Manchester United), Sergio Ramos (Spania, Real Madrid) – Xabi Alonso (Spania, Real Madrid), Xavi (Spania, FC Barcelona), Andres Iniesta (Spania, FC Barcelona) – Cristiano Ronaldo (Portugalia, Real Madrid), Lionel Messi (Argentina, FC Barcelona), Wayne Rooney (Anglia, Manchester United).

Jucătorii de la Real Madrid nu au fost prezenţi la gală, însă au transmis un mesaj filmat. Trofeele lor au fost primite din partea clubului madrilen de Emilio Butragueno şi Zinedine Zidane.

Tehnicianul Alex Ferguson a primit Premiul prezidenţial FIFA, distincţie acordată de forul mondial din 2001 persoanei sau instituţiei care a avut o contribuţie majoră în fotbal, pentru un eveniment special, pentru întreaga carieră sau pentru o atitudine exemplară.

Gala este prezentată de fostul fotbalist Ruud Gullit şi de jurnalista Kay Murray.

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …