Monday , December 5 2022

Jocurile Olimpice 2016: Romania se califica in semifinale la spada dupa o partida de infarct

spada

Echipa de spada a Romaniei s-a calificat in semifinalele probei feminine, invingand echipa Statelor Unite ale Americii la capatul unei intalniri care a fost decisa in prelungiri, in minutul de aur.

Simona Pop, Simona Gherman si Ana Maria Popescu, fosta Branza, au reusit sa le invinga pe americance cu 24-23, dupa 23-23 la capatul celor 9 runde, conducand in permanenta pana in ultima runda.

Romancele au condus cu 13-9 dupa primele 5 runde si aveau 16-15 inainte de ultima. Acolo, Ana Maria Popescu a pierdut teren si a fost condusa chiar cu 23-20, insa a revenit superb si a egalat la 23. In ultimele secunde ale minutului de aur tensionat, a reusit sa puncteze si sa aduca victoria Romaniei.

De departe, cea mai disputata runda a fost ultima, Ana Maria Popescu, fosta vicecampioana olimpica la Beijing, reusind 11 dintre cele 24 de tuse. Simona Pop a reusit 8, iar Simona Gherman 5.

Semifinalele vor avea loc la ora 19:15, iar adversara Romaniei va fi echipa Rusiei, care a trecut cu 44-41 de cea a Frantei.

Vezi si

CM Qatar. Anglia învinge cu 3 – 0 Senegal și va juca în sferturile de finală cu Franța

Echipa naţională a Angliei a învins duminică, scor 3-0, echipa Senegalului în optimile Cupei Mondiale. …