Friday , April 19 2024

JOCURILE EUROPENE DE LA BAKU. Trei medalii pentru România, în concursul de gimnastică

andreea iridon

Andreea Iridon a cucerit a doua sa medalie în concursul de gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Europene 2015 de la Baku, obținând argintul în finala de la bârnă, desfășurată sâmbătă, după ce urcase pe treapta a treia a podiumului la paralele. Andreea a mai obţinut sâmbătă bronzul la paralele, iar Marius Berbecar a cucerit tot bronzul, în concursul masculin de la paralele.

Medalia de aur la bârnă i-a revenit olandezei Lieke Wevers, cu 14.200 puncte, urmată de Andreea Iridon — 14.000 pct și de elvețianca Giulia Steingruber, câștigătoarea medaliei de bronz, cu 13.700 pct.

Tot sâmbătă, Andreea Iridon a luat bronzul la paralele, într-un concurs în care a fost devansată de rusoaica Alia Mustafina şi nemţoaica Sophie Scheder.

În concursul masculin de gimnastică, Marius Berbecar a cucerit medalia de bronz în finala de la paralele. Victoria a revenit azerului Oleg Stepko, cu 15.733 pct, urmat de rusul David Beliavski (15.700 pct), care l-a devansat cu numai o zecime pe Marius Berbecar (15.600 pct).

Până în prezent, delegația României care participă la competiția din capitala Azerbaidjanului a cucerit patru medalii, două obținute de Andreea Iridon la gimnastică artistică (argint la bârnă și bronz la paralele), una de gimnastul Marius Berbecar (bronz la paralele) și una câștigată de echipajul feminin de kaiac 2, compus din Roxana Borha și Elena Meroniac, medaliat cu argint la 500 m.

 

 

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …