Friday , April 19 2024

JO Tokyo: Starul absolut al gimnasticii, Simone Biles, s-a retras din finala de individual compus

Superstarul gimnasticii americane, Simone Biles, s-a retras din finala competiției individual compus de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 pentru a-și prioritiza sănătatea, transmite organizația Gimnasticii SUA, conform CNN. Biles, una dintre cele mai mari gimnaste din toate timpurile, era favorită pentru medalia de aur la individual compus.

Ea încă are oportunitatea să participe în alte competiții la individual, însă a declarat, marți, că va aborda restul Olimpiadei “zi cu zi”.

“După o evaluare medicală suplimentară, Simone Biles s-a retras de la finala competiției de individual compus. Susținem din toată inima decizia Simonei și aplaudăm curajul ei în a-și prioritiza sănătatea. Curajul ei arată, din nou, de ce este un model pentru atât de mulți oameni”, arată mesajul organizației.

Biles a afirmat, după ce s-a retras din finala feminină pe echipe, că nu are o problemă fizică, ci trebuie să se concentreze „pe sănătatea sa mintală”. Americanca a părăsit marți arena după proba de sărituri, dar a revenit ulterior în trenining, pentru a-și susține coechipierele. În cele din urmă, acestea au obținut medalia de argint în concursul pe echipe, fiind învinse de rusoaice.

Simone Biles, în vârstă de 24 de ani, a obținut un punctaj de 13,766 la sărituri – cel mai mic punctaj olimpic al ei la această probă și a avut o aterizare dificilă, părând că s-a accidentat. Imediat după aceea, SUA au anunțat că Simone Biles nu mai concurează, ci este trecută ca rezervă, sugerând că este vorba despre o accidentare.

Sportiva a dezmințit însă ulterior că a fost vorba despre o problemă fizică și sugerează că s-ar putea să nu mai concureze nici în finala de la individual compus, programată pentru joi.

„După performanța pe care am făcut-o, pur și simplu nu am vrut să continui”, a spus ea, stăpânindu-și cu greu lacrimile în fața jurnaliștilor.

„Trebuie să mă concentrez pe sănătatea mea psihică. Cred că sănătatea mintală este mai importantă în sport în acest moment. Trebuie să ne protejăm mintea și corpul, și nu doar să ieșim și să facem ceea ce lumea vrea să facem”, a punctat sportiva.

„Nu mai am încredere în mine la fel de mult. Poate că e din cauza vârstei. Au fost câteva zile în care toată lumea îți dă mesaje pe Twitter și simți pur și simplu greutatea lumii apăsând pe umerii tăi. Nu suntem doar sportivi. Suntem oameni la sfârșitul zilei și, uneori, trebuie doar să te retragi”, a explicat Biles.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …