Friday , March 29 2024

JO Tokyo: Larisa Iordache s-a calificat în finala la bârnă, deși s-a accidentat la aterizare

Larisa Iordache a obținut calificarea în finala de la bârnă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, dar a încheiat exercițiul în lacrimi din cauza unei accidentări la gleznă. Larisa Iordache a efectuat un RMN, iar clubul de care aparține (CS Dinamo) a anunțat care este starea de sănătate a gimnastei.

Larisa s-a calificat de pe locul al patrulea în finală, ea obținând pentru exercițiul ei 14.133. Primele 2 punctaje au fost obținute de chinezoaice, urmate de americanca Lee. Superstarul Simone Biles s-a calificat în finala la bârnă de pe locul 7.

“Cu dureri la picior, cu lacrimi în ochi, dar cu o inimă cât toată România, Larisa Iordache a reuşit să-şi asigure un loc în finala olimpică de la bârnă. Larisa va concura pentru medalii peste opt zile, pe 3 august, iar timpul îi este aliat în lupta teribilă pe care o duce cu durerea. La controlul medical ulterior (RMN) s-a descoperit că are o entorsă metatarsiană. Va avea trei zile de pauză forţată, după care va începe pregătirea pentru finală! De acasă, îi transmitem şi noi toată energia pozitivă de care are atât de mare nevoie”, a anunţat CS Dinamo.

Iordache a ales să participe la JO 2020 doar în proba de bârnă din cauza durerilor pe care le resimte la glezna stângă, la care a fost operată de mai multe ori.

Exercițiul Larisei a plecat de la 6.2 în ceea ce privește dificultatea.

Este a doua Olimpiadă consecutivă (Rio de Janeiro, Tokyo) în care România nu este reprezentată de echipa olimpică de gimnastică feminină, care nu a obținut calificarea.

Cealaltă gimnastă din România calificată la Olimpiadă, Maria Holbură, a ratat calificările și la individual compus, și pe aparate. Ea a concurat la toate cele patru aparate, fiind notată după cum urmează: bârnă 12.700, sol 12.200, sărituri 13.166 şi paralele 11.100 Holbură a ratat și finala la individual compus (total 49.166 puncte, locul 65).

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …