Thursday , April 25 2024

JO Roi: Robert Glinţă, locul 8 în finala la 100 m spate: Îmi plâng de milă când mă uit cum se refac americanii

robert glinta

Înotătorul american Ryan Murphy a cucerit medalia de aur în proba de 100 m spate, luni, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în timp ce românul Robert Glință (18 ani) a ocupat ultimul loc în finală, 8.

Robert Glinţă este născut pe 18 aprilie 1997 şi a fost cel mai tânăr competitor în finala probei de 100 metri spate. Românul a reușit în semifinală un 53.34, noul său record personal, și așa a obţinut calificarea între primii opt.

Cursa a fost câştigată de americanul Ryan Murphy, care s-a impus cu timpul de 51.97, nou record olimpic, argintul revenind chinezului Xu Jiayu, înregistrat în 52.31, bronzul fiind adjudecat de alt american, David Plummer, în 52.40. Glință a fost cronometrat în finală cu timpul de 53.50 secunde.

“Am simțit cursa ca fiind rapidă, am crezut că scot mai bine, dar nu a fost așa. Însă, ca să fiu sincer, am înotat trei curse foarte tari în 24 de ore. Mi-am îmbunătățit recordul, cred că mi-am ținut promisiunea”, a caracterizat Robert Glinţă finala, pentru  tolo.ro. De asemenea, Glinţă a făcut o declaraţie tulburătoare despre diferenţele de pregătire între români şi americani. “Când mă uit la americani cum se refac îmi plâng de milă. La noi refacerea este baie cu gheață, masaj și hai la somn”.

 

 

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …