Friday , March 29 2024

JO Rio: Echipa de handbal fete, eliminata. Infrangere dramatica, la un gol diferenta, in fata Norvegiei

handbal rio

Nationala de handbal feminin a Romaniei a pierdut ultimul meci din Grupa A, de la Jocurile Olimpice, scor 28-27 cu Norvegia, fiind eliminata astfel din competitie.

Elevele lui Tomas Ryde au parut ca nu au prea multe solutii pentru defensiva nordica, mai ales in buna parte din repriza a doua.

Romancele au condus o singura data in prima repriza, au tinut scorul strans si au parut ca se lupta de la egal la egal cu nordicele, care au intrat in avans la cabine, scor 14-13.

Cand au condus singura data in acest meci, romancele si-au pierdut avantul dupa ce au a primit foarte usor doua goluri consecutive, de la jumatatea terenului, cu poarta goala. Paula Ungureanu, care iarasi a aparat foarte bine, a revenit cu greutate pe teren, de fiecare data la cele doua goluri, dupa atacuri in care am pierdut mingea, iar nordicele s-au distantat.

In a doua repriza, norvegiencele au apasat pe acceleratie si s-au distantat chiar si la 4, goluri, pastrand o diferenta confortabila pana in ultimele minute, cand Cristina Neagu a marcat de la 7 metri, prea tarziu insa, iar Romania a pierdut la un gol diferenta. Egalul le-ar fi calificat pe romance in sferturile de finala.

Romania este eliminata de la Jocurile Olimpice, dupa ce Spania a invins Angola, scor 26-22. Jucatoarele noastre aveau nevoie ca africancele sa bata, caz in care Spania, invinsa de Romania, ar fi fost eliminata.

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …