Thursday , April 25 2024

JO Londra: Gimnastele s-au calificat in finala pe echipe de pe locul 4. Larisa Iordache si Sandra Izbasa s-au calificat la individual compus

Naţionala feminină de gimnastică a obţinut calificarea în finala de marţi, de pe locul 4. În urma notelor obţinute în acest concurs, Sandra Izbaşa ne va reprezenta în concursul individual la sol şi sărituri, Cătălina Ponor la bârnă şi sol, iar Diana Bulimar la bârnă.

Naţionala feminina de gimnastică a României s-a calificat fără probleme în finala pe echipe din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra. Fetele antrenate de Octavian Bellu şi Mariana Bitang au încheiat evoluţia din semifinale pe locul 4, după SUA, Rusia şi China, dar păstrează şanse mari la podium în finala de marţi, dacă îşi vor corecta greşelile care au condus duminică seara la câteva greşeli uşoare, care le-au scăzut punctajul.

Marea surpriză în concursul de duminică seara a fost prezenţa în competiţie a Larisei Iordache, recuperată în ultimul moment după o accidentare la călcâi, însă cea despre care amtrenoarea Bitang spunea că este “gimnasta de bază a lotului României” a ratat la primul aparat la care a concurat, la sol, obţinând cea mai mică notă a delegaţiei noastre (13, 800), mult sub Sandra Izbaşa (15,066), Cătălina Ponor (14.600) şi Diana Chelaru (14.333).

A doua rotaţie le-a găsit pe fetele noastre la sărituri, unde ele au avut evoluţii echilibrate, nefiind departajate de mai mult de o jumătate de punct: Sandra Izbaşa – 15,316, Cătălina Ponor – 15,133, Larisa Iordache – 15,100 şi Diana Chelaru – 14,666. Surpriza neplăcuta s-a produs la paralele, unde Sandra Izbaşa, gimnasta din delegaţia noastră care oţinuse cele mai mari note, a ratat exerciţiul şi a fost notată doar cu 12,366.

Fetele noastre şi-au încheiat evolutia la bârnă, iar clasamentul final în urma acestei rotaţii arată astfel: 1. SUA, 2. Rusia, 3. China, 4, România.

Concursul a contat şi pentru calificarea în finalele pe aparate. Astfel, în urma notelor obţinute, Cătălina Ponor şi Diana Bulimar ne vor reprezenta la bârnă, Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor la sol şi Sandra Izbaşa la sărituri. De asemenea, la individual-compus vom fi reprezentaţi de Sandra Izbaşa şi Larisa Iordache.

Vezi si

CSU Suceava este finalistă în Campionatul Național pentru tineret

CSU Suceava s-a calificat în finala Campionatului Național de handbal masculin pentru tineret, după ce …