Saturday , April 20 2024

Jean Padureanu, condamnat in “Dosarul Transferurilor”, eliberat conditionat

jean padureanu

Un condamnat din dosarul “Transferurilor” este aproape de a iesi din inchisoare dupa ce cererea de eliberare conditionata i-a fost aprobata de instanta de fond.

Jean Padureanu, fostul presedinte al Gloriei Bistrita, ar putea parasi penitenciarul Jilava peste o luna.

Joi, Judecatoria Sectorului 4 i-a aprobat acestuia cererea de eliberare conditionata.

“Admite cererea de liberare conditionata formulata de petentul condamnat PADUREANU JEAN. Dispune liberarea conditionata a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei inchisorii nr. 432/2014 emis de Tribunalul Bucuresti in baza sentintei penale nr. 238/2012. Pune in vedere condamnatului dispozitiile art. 61 vechiul Cod penal privind revocarea liberarii conditionate. Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Masura dispusa se comunica Administratiei locului de detinere a inculpatului. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi, 30.04.2015”, se arata in minuta publicata pe site-ul instantei.

Se pare ca procurorii au atacat deja sentinta, portalul Judecatoriei afisand si un nou termen la care se va judeca apelul, 28 mai.

Jean Padureanu a fost condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul “Transferurilor”.

Daca eliberare conditionata ii va fi aprobata si la Apel, el va fi al doilea om de fotbal din aceasta speta care paraseste penitenciarul, dupa George Copos.

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …