Friday , April 19 2024

Ivan Gvozdenovic a fost prezentat oficial în funcția de antrenor al Forestei

Tehnicianul sârb a semnat până la finalul sezonului cu gruparea de pe Areni, contractul urmând să fie prelungit automat în cazul promovării.  “Mi-au plăcut ambițiile echipei, motiv pentru care am acceptat această provocare. Jucătorii au calitate și sunt convins că vom avea rezultate bune în cele șase meciuri pe care le mai avem de disputat în acest an”, a spus Gvozdenovic. “Chiar dacă lumea este reticentă când apar astfel de variante de antrenor străin, eu am încredere că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele”, a adăugat președintele Forestei, Andrei Ciutac

Ivan Gvozdenovic a fost prezentat oficial în funcția de antrenor principal al Forestei, într-o conferință de presă ce a avut loc ieri, pe gazonul stadionului Areni.

Posesor al licenței PRO, tehnicianul sârb în vârstă de 42 de ani a antrenat ultima oară în campionatul Arabiei Saudite, la Al Mujazzal, iar la Suceava a ajuns la recomandarea impresarului Michael Klukowski, un colaborator al conducerii clubului de pe Areni.

“Chiar dacă lumea este reticentă când apar astfel de variante, este un antrenor cu un CV interesant, în care eu am mare încredere că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele pe care ni le-am propus la începutul sezonului. Poate nu știe cu exactitate ce se întâmplă în Liga a III-a din România, dar, în general, antrenorii străini vin cu altă mentalitate și cu niște tehnici moderne de lucru. Sper să se integreze cât mai repede în colectivul clubului nostru”, a declarat președintele Forestei, Andrei Ciutac.

Prezent sâmbăta trecută, în tribunele stadionului Areni, la meciul câștigat de Foresta în fața Hușanei Huși, scor 3-0, Ivan Gvozdenovic consideră că “galben-verzii” au potențial să promoveze în Liga a II-a la sfârșitul sezonului.

“Am văzut ultimul meci al echipei. A scos un rezultat bun și mi-a plăcut spiritul grupului. Jucătorii au calitate pentru Liga a III-a și sunt convins că vom avea rezultate bune în cele șase meciuri pe care le mai avem de disputat în acest an. Important este să dea maximum la fiecare antrenament și la fiecare meci”, a spus antrenorul sârb, care anunță că Foresta va practica un fotbal ofensiv în mandatul său. “Îmi place să joc ofensiv, dar mai întâi vreau să-mi cunosc jucătorii. Pentru moment, voi păstra sistemul 4-2-3-1. Asta e sigur. Apoi, în Liga a III-a, nu este ușor să practici un fotbal bun pentru că terenurile nu sunt așa de bune, iar unii adversari sunt ciudați, necunoscuți. Dacă vom ajunge mai sus, alta va fi situația”,a  adăugat noul antrenor al Forestei, care va colabora în staff-ul tehnic cu Bogdan Tudoreanu și Vasile Prisacă.

Tehnicianul sârb a precizat că ales Foresta, în detrimentul unui salariu mai bun în Arabia Saudită, pentru a fi mai aproape de familie. “E o diferență mare pe plan financiar, dar în fotbal nu se rezumă totul la bani. În Arabia Saudită este o altă mentalitate, o altă religie, viața este mai complicată, iar din acest motiv am ales să vin mai aproape de familie. Puteam să aștept până în ianuarie-februarie, să găsesc o ofertă mai bună de la o altă echipă, dar am vorbit cu președintele de aici, mi-au plăcut ambițiile echipei și am acceptat această provocare”, a precizat Ivan Gvozdenovic, care a semnat până la sfârșitul sezonului cu Foresta, contractul urmând să fie prelungit automat în cazul în care echipa promovează în vară în Liga a II-a.

Acesta a râs când a fost informat de ziariștii suceveni că Foresta a schimbat opt antrenori în ultimii patru ani. “Nu este normal, dar probabil conducerea știe mai bine de ce a făcut atâtea schimbări pe banca tehnică. Normal este să-i dai continuitate unui antrenor. Eu sper că am venit aici să schimb această tradiție” a comentat Gvozdenovic.

Crescut în spiritul Stelei Roșii Belgrad, pe Maracana Serbiei, unde fanatismul este la el acasă, noul antrenor al Forestei speră ca suporterii să se revină cât mai repede pe stadioanele din România: “Din păcate, din cauza pandemiei de COVID-19, asta este situația în România. Fotbalul nu este la fel fără suporteri, dar trebuie să acceptăm această situație. E clar că prefer să jucăm cu fani în tribune. Fanii îți dau putere, sunt al 12-lea jucător. Am auzit că avem fani pătimași la Suceava și sper ca, peste câteva luni, să se întoarcă pe stadion.”

Ivan Gvozdenovic va debuta pe banca tehnică a Forestei cu ocazia meciului pe care “galben-verzii” îl vor disputa sâmbătă, la Târgu Neamț, împotriva nou-promovatei Bradu Borca, în cadrul etapei a VI-a a Ligii a III-a. (Dănuț CHIDOVEŢ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …