Friday , March 29 2024

Italia învinge Turcia cu 3-0 în deschiderea CE. Recordurile primului meci de la EURO

Italia a învins Turcia în cadrul meciului de deschidere de la EURO 2020, scor 3-0, iar această partidă a intrat în istorie cu câteva recorduri.

Immobile, Insigne și un autogol al lui Demiral au dus la victoria Squadrei, care are parte de cel mai bun debut din istoria turneelor finale de EURO. E pentru prima dată în istoria EURO când primul gol provine dintr-un autogol, e vorba de cel al fundașului turc de la Juventus.

De asemenea, e prima dată când Italia marchează mai mult de 2 goluri într-un meci de la Europene.

Mai mult decât atât, italienii au ajuns la 9 meciuri consecutive fără gol primit, cea mai lungă serie în ultimii 30 de ani, după perioada noiembrie 1989 – iunie 1990. A fost cel mai dur succes vreodată înregistrat într-o partidă de deschidere de la EURO.

Iar în ceea ce îi privește pe turci, aceștia au bifat a șaptea înfrângere din 7 meciuri de deschidere la un turneu final de EURO sau CM.

Turcii au primit ieri seară tot atâtea goluri câte au încasat în toate jocurile din preliminariile pentru EURO 2020. Cele două se mai întâlniseră tot la un turneu final de European, în 2000, când Italia învingea atunci cu 2-1.

spotmedia

 

Vezi si

Fotbal. Bucovina Rădăuți începe play-off-ul cu un meci pe teren propriu

Echipa antrenată de Ovidiu Murariu înfruntă sâmbătă, de la ora 15.00, formația FC Bacău Bucovina …