Thursday , March 28 2024

Işi dau mâna: Sporting, dispusă să-şi unească forţele cu Rapid

Sporting - Anton

 “Alb-verzii” sunt gata să-şi cedeze cei mai valoroşi jucători la concitadina Rapid, în cazul în care “ceferiştii” se vor menţine în Liga a II-a.  “Vom lăsa toţi jucătorii valoroşi să meargă la Rapid pentru a forma acolo o adevarată echipă fanion a judeţului. Sporting va continua în Liga a III-a cu o echipă formată doar din tineri şi sperăm ca în pauzele competiţionale să dăm noi jucători de perspectivă la echipa de Liga a II-a”, a declarat managerul clubului Sporting, Ciprian Anton. Componenţii “alb-verzilor” au intrat în vacanţă pe termen nelimitat 

Rapid Suceava va beneficia de un sprijin consistent din partea concitadinei Sporting, în cazul în care se va menţine în Liga a II-a. “Alb-verzii” sunt dispuşi să vină cu cei mai valoroşi jucători pentru a forma o echipă puternică pe Areni în următorul sezon competiţional.
Propunerea lansată zilele trecute de primarul Ion Lungu, privind unirea forţelor din fotbalul sucevean, are şanse mari să se concretizeze. De altfel, îmbunătăţirea relaţiei dintre finanţatorii celor două cluburi, Gabriel Clim şi Ion Prichici, a fost evidentă încă de la începutul acestui an şi a culminat cu venirea lui Marin Barbu la Rapid.
Dacă “ceferiştii” reuşesc să evite retrogradarea, din toamnă, pe Areni, Semeghin, Bălan şi Negru ar urma să facă echipă cu Ferariu şi Căinari. În plus, se vorbeşte tot mai mult despre schimbarea numelui.
“Împărtăşim declaraţia primarului Ion Lungu cu privire la crearea unei echipe puternice la Suceava. Vom lăsa toţi jucătorii valoroşi să meargă la Rapid pentru a forma acolo o adevarată echipă fanion a judeţului. Sporting va continua în Liga a III-a cu o echipă formată doar din tineri şi sperăm ca în pauzele competiţionale să dăm jucători de perspectivă la echipa de Liga a II-a”, spune managerul Ciprian Anton.
Subiectul legat de unirea forţelor în fotbalul sucevean a fost readus în discuţie de primarul Ion Lungu, care militează de ceva timp pentru formarea unui singur club local, în cadrul căruia să se regăsească o echipă de Liga a II-a şi un satelit în Liga a III-a. “Trebuie unite forţele şi făcută o singură echipă. Pe lângă lipsa finanţării, sunt orgolii mari în lumea fotba-listică suceveană. Eu cred că aceste orgolii trebuie lăsate deoparte, fiecare vrea să aibă echipa lui, să aibă jucăria lui. Trebuie să ne unim aceste forţe, să facem o singură echipă, o echipă în Liga a II-a cu o echipă-satelit în Liga a III-a”, spunea recent Ion Lungu.
Componenţii grupării Sporting sunt în vacanţă pe termen nedeterminat. “Alb-verzii” aşteaptă decizia Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal cu privire la structura noului sezon competiţional. În cazul în care în Liga a III-a se va alege sistemul cu serii de câte 18 echipe, atunci antrenorul Mihai Guriţă va suna adunarea la începutul lunii iulie. Dacă se va merge cu serii de câte 12 formaţii, reunirea Sportingului va fi programată abia în luna august. (Dănuţ CHIDOVET)

Vezi si

LPS Suceava se menține pe podium în Liga Elitelor U14

LPS Suceava a rămas pe podium în Liga Elitelor U14, după ce a câștigat derbyul …