Tuesday , April 23 2024

Irina Begu suferă de mononucleoză și de aceea nu participă la Olimpiadă

Irina Begu a dezvaluit de ce nu poate concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mononucleoza a facut-o pe sportiva din Romania sa renunte sa joace in turneul olimpic de tenis.

Begu nu este prima tenismena care sufera de acest lucru, si Gabriela Ruse, Petra Kvitova și Sabine Lisicki s-au infectat cu acest virus.

“De mononucleoza, cum stim, au mai fost sportivi care nu si-au mai revenit, precum Soderling, si nu e de gluma, trebuie sa fii atent. Chiar daca n-as mai putea sa mai joc tenis, cel mai important e sa fii sanatos si sa incerci sa te recuperezi. Si de aceea a trebuit sa iau aceasta decizie.

Mi-as fi dorit mult sa pot sa joc la a treia editie consecutiva a Jocurilor Olimpice. Imi pare rau ca nu pot fi acolo, imi facusem o intreaga strategie pentru asta. Dar mi-am dorit ca fanii sa inteleaga de ce nu pot juca si tot ce mi s-a intamplat anul acesta.

Mononucleoza e foarte parsiva, pentru ca nu e ca si cum ai scapat intr-o saptamana. Fiecare persoana reactioneaza diferit, poate sa dureze doua saptamani, patru saptamani, sase, depinde cum se recupereaza corpul tau, pentru ca e o boala care lasa urme”, a declarat Irina Begu, potrivit treizecizero.ro.

Mononucleoza, denumita si boala sarutului, este infectia determinata de virusul Epstein-Barr. Simptomele specifice bolii sunt oboseala acuta, foame inexplicabila, dureri de cap sau febra puternica. Pentru a te vindeca mai usor de monucleoza, medicii recomanda repaus total si hidratare,

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …