Friday , December 8 2023

Irina Begu s-a calificat în turul III la Roland Garros. Ea a lovit accidental cu racheta un copil din public

Meciul câștigat joi de Irina Begu (31 de ani, locul 63 WTA)în fața rusoaicei Ekaterina Alexandrova (27 de ani, locul 31 WTA), din turul doi la Roland Garros, a fost întrerupt timp de câteva minute în setul trei, din cauza unui incident.

Conform Digisport, Irina Begu și-a pierdut serviciul chiar în debutul setului decisiv și a fost extrem de nervoasă, ceea ce nu este caracteristic pentru comportamentul ei pe teren, Irina fiind mereu calmă și civilizată, chiar și când pierde.

La scorul de 7-6 (3), 3-6, 2-0 și serviciul pentru Alexandrova, românca a dat cu racheta de pământ. Racheta a ricoșat de scaun și a ajuns în tribună, lovind un copil aflat cu părinții la meci.

Arbitrul a oprit meciul și a cerut intervenția supervizorului WTA. În cele din urmă, copilul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar părinții au părut împăciuitori și nu s-au supărat.

Partida a fost reluată, iar Irina Begu a primit un avertisment pentru acest gest. Decizia a scos-o din sărite pe Ekaterina Alexandrova, care a cerut o sancțiune mai dură pentru adversară (descalificarea). În cele din urmă, Irina Begu a câștigat meciul, scor 6-7 (3), 6-3, 6-4, și s-a calificat în turul trei la Roland Garros. La final, românca a făcut poze cu micuțul și l-a luat în brațe.

În 2020, Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open, după ce a lovit cu mingea o femeie arbitru de linie, într-un moment de nervozitate.

 

Vezi si

Meci mare joi seară la Mondialul de handbal feminin: România – Germania, de la ora 19.00

România – Germania, programat joi, de la ora 19:00, este primul meci din grupele principale …