Tuesday , April 23 2024

Ionut Popa, antrenor principal la noul club ACSMU Poli Iasi

.

Unul dintre fondatorii clubului ACSMU Poli Ia[i, Adrian Ambrosie, a declarat ieri, în cadrul unei conferin]e de pres\, ca noul pre[edinte al grup\rii ie[ene este Grigore Sichitiu, în timp ce antrenor principal a fost numit Ionu] Popa..

“Pot spune oficial ca domnul Grigore Sichitiu este noul pre[edinte al clubului ACSMU Poli Ia[i, iar domnul Ionu] Popa este noul antrenor principal. Cei doi, împreuna cu ceilala]i oameni de la club, vor încerca sa aduca Ia[iul fotbalistic acolo unde îi este locul, în elita fotbalului românesc. Domnul Popa urmeaza sa ajunga ast\zi (n.r. – miercuri) la Ia[i [i sa semneze cu noi. Timpul este foarte scurt pâna la începerea campionatului, dar noi sper\m sa facem o treaba frumoas\”, a spus Adrian Ambrosie.

Oficialul forma]iei ie[ene a mai ad\ugat ca ACSMU Poli Ia[i va disputa meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Emil Alexandrescu: “Am f\cut o cerere la prim\rie [i ni s-a permis sa disput\m meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Emil Alexandrescu. Pentru antrenamente, ni s-a permis sa folosim terenurile din Baza sportiva «Emil Alexandrescu». Despre lotul de juc\tori nu pot spune doecamdata prea multe deoarece înca suntem în discu]ii cu câ]iva fotbali[ti. Cert este ca vom avea cel pu]in 18 fotbali[ti legitima]i pâna la ora meciului cu ACU Arad, din prima etapa a Seriei a II-a a Ligii I. În ceea ce prive[te culorile, nu ni s-a permis sa juc\m în alb-albastru [i de aceea am optat sa juc\m în galben-albastru, în timp ce tricourile de rezerva vor fi negru-verde”.

Solicita amânarea meciului cu ACU Arad din prima etapa a Ligii a II-a

Gruparea ACSM U Politehnica Ia[i, solicita amânarea partidei din prima etapa a Ligii a II-a cu ACU Arad motivând ca nu are timp pentru legitimarea juc\torilor.

Noua echipa se va cl\di pe scheletul fostei forma]ii din Liga I, Politehnica Ia[i, iar Ionu] Popa urmeaza sa fie instalat la conducerea tehnic\. Antrenorul a declarat la un post de televiziune din Arad ca solicita amânarea meciului cu ACU Arad, programat de sâmb\t\, de la ora 11.00, în prima etapa a Seriei a II-a a Ligii a II-a, iar daca FRF refuza atunci ACSM U Politehnica Ia[i nu se va prezenta. “Daca federa]ia nu accepta amânarea meciului, nu ne vom prezenta”, a afirmat Popa, antrenor principal.

Propunerea grup\rii ie[ene nu este însa acceptata de oficialii clubului ACU Arad. “A fost la noi domnul Ionu] Popa sa amân\m meciul. Am sunat [i noi la Federa]ie, pentru ca te po]i a[tepta la orice, însa ni s-a spus ca meciul nu se amân\. Nici nu mi se pare normal”, a declarat, miercuri, antrenorul forma]iei ar\dene, Costel Bogo[el.

ACSMU Poli Ia[i a fost formata în urma fuziunii dintre cluburile Tricolorul Breaza [i Navobi Ia[i, preluând ini]ial locul echipei prahovene în Liga a III-a. Mar]i, Comitetul de Urgen]a al Federa]iei Române de Fotbal, compus din Mircea Sandu, Dumitru Dragomir [i Octavian Goga, a decis cu unanimitate de voturi ca ACSM U Poli Ia[i sa evolueze în sezonul viitor în Liga a II-a. Noua echipa din Ia[i va evolua în cadrul Seriei a II-a a Ligii a II-a în locul clubului SC FC Baia Mare SA, urmând sa preia programul acestuia.

Clubul FC Politehnica Ia[i, care a evoluat sezonul trecut în Liga I [i a retrogradat, a intrat în insolven]a [i nu a fost înscris de FRF în Liga a II-a. Gruparea are datorii de peste trei milioane de euro.

Vezi si

Atleții suceveni au urcat pe podium la semimaratonul “Constantina Diță”

Ciprian Costîn (CSŞ Rădăuți) a cucerit aurul la categoria U20 Patru atleți suceveni au urcat …