Friday , May 24 2024

Ionut Popa, antrenor principal la noul club ACSMU Poli Iasi

.

Unul dintre fondatorii clubului ACSMU Poli Ia[i, Adrian Ambrosie, a declarat ieri, în cadrul unei conferin]e de pres\, ca noul pre[edinte al grup\rii ie[ene este Grigore Sichitiu, în timp ce antrenor principal a fost numit Ionu] Popa..

“Pot spune oficial ca domnul Grigore Sichitiu este noul pre[edinte al clubului ACSMU Poli Ia[i, iar domnul Ionu] Popa este noul antrenor principal. Cei doi, împreuna cu ceilala]i oameni de la club, vor încerca sa aduca Ia[iul fotbalistic acolo unde îi este locul, în elita fotbalului românesc. Domnul Popa urmeaza sa ajunga ast\zi (n.r. – miercuri) la Ia[i [i sa semneze cu noi. Timpul este foarte scurt pâna la începerea campionatului, dar noi sper\m sa facem o treaba frumoas\”, a spus Adrian Ambrosie.

Oficialul forma]iei ie[ene a mai ad\ugat ca ACSMU Poli Ia[i va disputa meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Emil Alexandrescu: “Am f\cut o cerere la prim\rie [i ni s-a permis sa disput\m meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Emil Alexandrescu. Pentru antrenamente, ni s-a permis sa folosim terenurile din Baza sportiva «Emil Alexandrescu». Despre lotul de juc\tori nu pot spune doecamdata prea multe deoarece înca suntem în discu]ii cu câ]iva fotbali[ti. Cert este ca vom avea cel pu]in 18 fotbali[ti legitima]i pâna la ora meciului cu ACU Arad, din prima etapa a Seriei a II-a a Ligii I. În ceea ce prive[te culorile, nu ni s-a permis sa juc\m în alb-albastru [i de aceea am optat sa juc\m în galben-albastru, în timp ce tricourile de rezerva vor fi negru-verde”.

Solicita amânarea meciului cu ACU Arad din prima etapa a Ligii a II-a

Gruparea ACSM U Politehnica Ia[i, solicita amânarea partidei din prima etapa a Ligii a II-a cu ACU Arad motivând ca nu are timp pentru legitimarea juc\torilor.

Noua echipa se va cl\di pe scheletul fostei forma]ii din Liga I, Politehnica Ia[i, iar Ionu] Popa urmeaza sa fie instalat la conducerea tehnic\. Antrenorul a declarat la un post de televiziune din Arad ca solicita amânarea meciului cu ACU Arad, programat de sâmb\t\, de la ora 11.00, în prima etapa a Seriei a II-a a Ligii a II-a, iar daca FRF refuza atunci ACSM U Politehnica Ia[i nu se va prezenta. “Daca federa]ia nu accepta amânarea meciului, nu ne vom prezenta”, a afirmat Popa, antrenor principal.

Propunerea grup\rii ie[ene nu este însa acceptata de oficialii clubului ACU Arad. “A fost la noi domnul Ionu] Popa sa amân\m meciul. Am sunat [i noi la Federa]ie, pentru ca te po]i a[tepta la orice, însa ni s-a spus ca meciul nu se amân\. Nici nu mi se pare normal”, a declarat, miercuri, antrenorul forma]iei ar\dene, Costel Bogo[el.

ACSMU Poli Ia[i a fost formata în urma fuziunii dintre cluburile Tricolorul Breaza [i Navobi Ia[i, preluând ini]ial locul echipei prahovene în Liga a III-a. Mar]i, Comitetul de Urgen]a al Federa]iei Române de Fotbal, compus din Mircea Sandu, Dumitru Dragomir [i Octavian Goga, a decis cu unanimitate de voturi ca ACSM U Poli Ia[i sa evolueze în sezonul viitor în Liga a II-a. Noua echipa din Ia[i va evolua în cadrul Seriei a II-a a Ligii a II-a în locul clubului SC FC Baia Mare SA, urmând sa preia programul acestuia.

Clubul FC Politehnica Ia[i, care a evoluat sezonul trecut în Liga I [i a retrogradat, a intrat în insolven]a [i nu a fost înscris de FRF în Liga a II-a. Gruparea are datorii de peste trei milioane de euro.

Vezi si

Nadal, mare ghinionist la tragerea la sorți de la Roland Garros, la ultima participare din carieră. Pe cine va întâlni în primul tur

Rafael Nadal (37 de ani) nu a avut deloc noroc la tragerea la sorți care …