Friday , December 1 2023

Cum scăpăm de “investitorii” de la Foresta?

Conform primarului Lungu, singura soluția viabilă de a scoate echipa locală de fotbal din haosul financiar în care se află de aproape șase ani ar fi apariția unor sponsori care să cumpere echipa de la actualii acționari ai clubului.

Ion Lungu a vorbit despre ultimele evenimente de la Foresta, care a rămas de fără conducere tehnico-administrativă, după ce în cursul zilei de luni antrenorul Dorin Goian, președintele Gabriel Clim și vicepreședintele Marian Bordeianu și-au prezentat în bloc demisiile, din cauza unui conflict cu acționariatul clubului, condus de moldoveanul Ion Lozovan.

Conform edilului sucevean, singura soluția viabilă de a scoate echipa locală de fotbal din haosul financiar în care se află de aproape șase ani ar fi apariția unor sponsori care să cumpere echipa de la actualii acționari ai clubului.

“Cunosc aceste probleme cu acționarii clubului, dar prea multe nu pot să fac. Tăvălugul a început în 2017, când Foresta avea datorii de 300.000 de lei la fisc. Atunci au venit acei cetățeni din Republica Moldova, au plătit acele datorii și automat au devenit acționarii clubului. Acum se spune că trebuie să se implice primarul. Se implică, dar numai până la un punct. Eu am mai încercat să intervin în acest conflict, dar n-am avut nicio șansă. Cei din conducerea clubului (n.r. Gabriel Clim și Marian Bordeianu) au venit cu o variantă maximală. Ori ei, ori noi! E o singură soluție: să găsim niște sponsori care să cumpere echipe de la acționarii moldoveni, pe care eu nici nu-i cunosc. Primăria n-are bază legală în acest sens. Noi dăm bani la fotbal în baza legii 350”, a spus Lungu în conferința de presă de miercuri, 14 iunie 2023.

Ion Lungu consideră că nu s-ar fi ajuns în această situație dacă Foresta promova în Liga a II-a. “Dacă promovam, probabil se rezolvau și aceste probleme, pentru în Liga a II-a avem mai multă vizibilitate. Erau șanse să vină niște sponsori, care să cumpere clubul de la acționari, iar Foresta să rămână a sucevenilor. Eu i-am făcut în trecut această ofertă domnului Goian, dar fiecare are calculele lui”, a adăugat primarul Sucevei.

Lungu a precizat că Foresta a primit din partea Primăriei, în sezonul 2022/2023, suma totală de 2,65 milioane de lei. “Mai sunt de justificat cei 900.000 de lei luați în acest an, ca să putem merge mai departe. Eu sper ca lucrurile să se limpezească”, a conchis Ion Lungu. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

CSU Suceava rămâne lider cu punctaj maxim în campionatul juniorilor II

CSU Suceava rămâne lider cu punctaj maxim în Campionatul Național de handbal pentru Juniori II. …

One comment

  1. Cine a știut că foresta are acționari moldoveni ?